Integracja platformy PSA z Home Assisstant

p0li

Pionier e-mobilności
u mnie od lipca ne dziala ale nie mam na razie impulsu zeby sie za to wziac bo i tak musze rpi przeinstalowac na inny system i wsadzic ha w kontenetr bo teraz mam 2 rpi - na jednym ha, na drugim pihole i troche bez sensu jest to

slaveq

Pionier e-mobilności
Hej mam pytanie jak ten cały psa_controller zbiera dane o trasach? Bo zainstalowalem czysty bez HA (mam klaster rpi z dockerem i nie chce mi się bawić w pluginy). Wszystko niby jest ale o trasach mogę pomarzyć, widzę tylko ładowania i stan baterii.

p0li

Pionier e-mobilności
jesli dobrze zrozumialem co tam wyjasniali w faq to zeby uruchomic trasy ,musisz miec uaktywniona usluge Mobility-Pass

slaveq

Pionier e-mobilności
jesli dobrze zrozumialem co tam wyjasniali w faq to zeby uruchomic trasy ,musisz miec uaktywniona usluge Mobility-Pass
Ok czyli chyba nie dla mnie to bo taka usługa na moim koncie nie występuje, mam tylko:

1) Dabe pojazdu po podłączeniu bluetooth
2)system zdalnego zarządzania e-remote controll
3) Connected navigation pack

p0li

Pionier e-mobilności
z tego co przegladalem polska strone to chyba ta usluga nie wystepuje w .pl
przynajmniej ja nie znalazlem odpowiednika tej strony:

1670223669745.png

p0li

Pionier e-mobilności
Biednemu Polakowi zawsze wiatr w oczy :(
eeee - to jest po prostu pakiet uslug - ladowanie jest tam jedna z opcji, inne to oplaty za miejsca parkingowe i wypozyczanie aut na minuty
ja to sobie probnie zainstalowalem - ale dziala tylko jak mam lokalizacje .de - jak przelacze na .pl to znikaja ikonki
wiec wywalilem w cholere i tez nie uzywam ani nie mam trackingu w HA

KrzysztofFly

Moderator
Pojawiła się aktualizacja do wersji 3.0.7, na pewno naprawiono w niej zapisywanie historii tras, która to przestała działać przy okazji aktualizacji 3.0.5, wersja 3.0.6 naprawiła tylko zapisywanie historii ładowania samochodu, a trasy dalej nie działały.
Zrzut ekranu 2023-01-03 200927.png

p0li

Pionier e-mobilności
a tak z ciekawostki okolotematycznej - do przelacznikow sonoff tez wpadla spora aktualizacja i maja wiecej mozliwosci konfiguracji czy wyswietlania, mogo pracowac lokalnie (wiec szybciej) no i teoretycznie mozna je integrowac z HA jednym klikiem (ale tego u mnie akurat nie pokazuje)

nnnnn

Pionier e-mobilności
Zintegrowałem swoją Corsę i według Corsy załadowałem 5.06kWh a według WC3 4.9kWh. Nie wiedziałem że WC3 jest tak dobre że daje 104% normy:D Ktoś miał taki przypadek?