Ale to nie jest cała prawda, bo jak stoi też zużywa energię. Do tego podgrzewanie na postoju też nie jest wliczane do tego. Jeśli żyjesz od ładowania do ładowania to będziesz to robił częściej niż myślisz.Od nowości (14 listopada) zrobiłem 2260km wybiło mi 17kwh/100km. Pochwale się jeszcze domowym dystrybutorem, 1 faza ale wygoda mega. Jednak da się we wspólnym garażuView attachment 7808
Zrobisz po 250km postój na 15min ładowania. W tym czasie rozprostujesz kości, napijesz się kawki, oddasz mocz i będziesz mniej zmęczony po całej jeździe.Zamierzam ładować przy każdej okazji ale głównie w domu bo jest fotowoltaika. Ale jak pisałem robię dziennie nie mniej niż 100 km wiec trochę mnie martwi zasięg. Do Warszawy z Jaworzna zimą nie dolecę 😞
W garażu mam siłę
Jak masz dom z garażem, a w nim gniazdko to nie musisz przejmować się ładowaniem w ogóle. Na noc podłączasz i się nie przejmujesz. W garażu wstawisz wallbox Tesli. Da Ci 11 kW, więc jak będziesz chciał, to każdy dzień zaczniesz na 100%.Zamierzam ładować przy każdej okazji ale głównie w domu bo jest fotowoltaika.
Tak, wyciągam 16A dzięki przejściówce na niebieskie złączeJaka prędkość ładowania wyciągasz tam?
Więcej niż z zwykłego Schuko?
wcześniej miałem BMW 5 wiadomo ze to tez inny segment. Przyzwyczajony byłem do ciszy przy 160Z czego się przesiadales, że aż tak twierdzisz o wyciszeniu ponad 130km/h
Masz polifta z podwójnymi szybami?