Rozszerzona gwarancja; Przedłużenie gwarancji; Extended warranty TESLA; Helvetia

amk

Nowy na Forum
Mam wrażenie, że zasięg dla 100% jest liczony od średniego zużycia przez cały czas życia pojazdu. Może zwolnij, średnie zużycie spadnie, to zasięg wzrośnie. Po 5000km spokojnego wypadu zasięg wzrósł mi z 460km do 472km. Ale może to zasługa temperatur? Takie wróżenie z procentów...
To tylko wrażenie. Temperatura ma wielki wpływ na zasięg, ale ja swoje pomiary robiłem na tej samej ładowarce w domu, w takiej samej temperaturze co rok wcześniej (14 stopni) i z taką samą mocą.

amk

Nowy na Forum

t3sla4sun

Zadomawiam się
Niepokoi mnie jedynie wyłączenie:
- AKU 12 V (chociaż to jest chyba objęte w standardowym ubezpieczeniu power-train na 10 lat? )
- amortyzatorów ?!
- reflektorów? (to chyba nie dotyczy awarii reflektorów LED ?! bo byłoby to dziwne)

Attachments

• Screenshot 2022-12-22 at 13.37.33.png
    Screenshot 2022-12-22 at 13.37.33.png
    394 KB · Liczba wyświetleń: 56

cooler

Pionier e-mobilności
Sam się nad tym zastanawiałem, ceny wymiany np pompy sprężarki i supermanifold z robocizną to już jest kwota ponad 10k PLN, to samo ekran czy kilka innych rzeczy nie podpadających pod powertrain guaranty.
Z drugiej strony znajomy ściągnął z USA 2019r rozbitka, będzie wszystko robił poza Teslą zobaczę jakie to są koszty. Z czasem mam nadzieję zacznie się rynek części na te auta i już w Piasecznie są podobno jacyś magicy co przerabiają skutecznie auta z USA i to jeździ i działa...

Last edited:

t3sla4sun

Zadomawiam się
Ja liczę na sprowadzenie magików od modułów baterii z Ukrainy. Kolesie już 2 lata temu wymieniali poszczególne paluszki przywracając baterie do pełni sprawności. Po 10 latach może się to okazać złotym rozwiązaniem - naprawa za 2500 PLN zamiast 65 000 ;)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Spróbowałem dzisiaj wycenić mój MODEL 3:

przebieg: 39 000 km
rocznik: grudzień 21

adres: https://sales.inzmo.com/pl/tesla/pl
(przekierowanie z tesla.com)

dodatkowe 4 lata i 80 000 km
11163 PLN

dodatkowe 2 lata i 40 000 km
5754 PLN

To jest w ogóle opłacalne? Ktoś coś? ;)
Czyli po wykupieniu tej opcji „dodatkowe 4 lata i 80 000 km” za 11 163 zł masz teoretycznie gwarancje aż samochód będzie miał 8 lat i 160 tys km przebiegu?

cooler

Pionier e-mobilności
Czyli po wykupieniu tej opcji „dodatkowe 4 lata i 80 000 km” za 11 163 zł masz teoretycznie gwarancje aż samochód będzie miał 8 lat i 160 tys km przebiegu?
To tak nie działa, jest mnóstwo wykluczeń, ja to rozumiem jako: bulisz za naprawę w Tesli, a potem ubezpieczyciel uznaje lub nie i oddaje kasę. Myślę że do Tesli to na diagnozę a potem ustalać z ubezpieczycielem czy uzna naprawę czy nie - ale to zanim coś zrobisz.
Jednym słowem to jest jak z dodatkową gwarancja która wszędzie do tel wciskają...

chewbacca

Posiadacz elektryka
To tak nie działa, jest mnóstwo wykluczeń, ja to rozumiem jako: bulisz za naprawę w Tesli, a potem ubezpieczyciel uznaje lub nie i oddaje kasę. Myślę że do Tesli to na diagnozę a potem ustalać z ubezpieczycielem czy uzna naprawę czy nie - ale to zanim coś zrobisz.
Jednym słowem to jest jak z dodatkową gwarancja która wszędzie do tel wciskają...
Nie no ale tutaj to jednak jest oferowane przez Teslę (a nie przez market sprzedający telefon). Ja bym wiązał z tym nieco większe nadzieje...