Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jac3k

Posiadacz elektryka
I zmieniałeś coś w tym ich szablonie?
Przecież on dotyczy NFOŚ a nie beneficjenta.
Z tego co pamiętam to jest on ogólny ale napewno nic nie zmieniałem. Oni rekomendowali go załączyć. W kolejnym kroku dostaniesz informacje jak go wypełnić. On jest także dla beneficjentów a siebie wskazujesz jako Administratora danych osobowych. Nagłówek dokumentu jest błędny ale nazwa pliku jest ok i w pierwszym punkcie masz: [Nazwa, siedziba adres, KRS / dla os. fizycznych imię, nazwisko (dane identyfikacyjne Beneficjenta), adres zamieszkania]

PiotrS

Posiadacz elektryka
Czyli go dostosowujesz pod siebie?
Zmieniasz nagłówki i wypełniasz swoimi danymi?

ktoś powinien iść do więzienia za te wnioski :(

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czyli go dostosowujesz pod siebie?
Zmieniasz nagłówki i wypełniasz swoimi danymi?

ktoś powinien iść do więzienia za te wnioski :(
Nie z tego co rozumiem to jesteś na kroku w którym masz go tylko załączyć a nie wypełniać jeszcze. Masz to w instrukcji mailowej.

PiotrS

Posiadacz elektryka
O ile pamiętam, to we wniosku jest napisane, żeby dołączyć swoja klauzulę lub skorzystać z szablonu.
Więc na tym etapie można byłoby już załączyć poprawny.

Jac3k

Posiadacz elektryka
O ile pamiętam, to we wniosku jest napisane, żeby dołączyć swoja klauzulę lub skorzystać z szablonu.
Więc na tym etapie można byłoby już załączyć poprawny.
Ja załączyłem szablon nie wypełniony i było dobrze. Rób jak chcesz.

Jac3k

Posiadacz elektryka
A wkleiłbyś instrukcję wypełnienia jaką dostałeś w kolejnym kroku?
Tam jest pełno bleble ale masz tam napisane:

Do wniosku załączono szablon Klauzuli informacyjnej stanowiącej Załącznik nr 4, prosimy o uzupełnienie go o dane Wnioskodawcy. Dodatkowo weryfikacji wymaga polisa OC/AC, prosimy o załączenie skanu aktualnie obowiązującej polisy oraz o zmianę Załącznika nr 1 o dane aktualne czyli numer polisy, nowe daty obowiązywania

ezdrasz

Nowy na Forum
Data złożenia wniosku listopad 2021. 09.11.2022 uzupełniłem wniosek klauzula i aktualna polisa i czekam co dalej , Niedługo upłynie od tego uzupełnienia 2 miesiące i cisza.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Data złożenia wniosku listopad 2021. 09.11.2022 uzupełniłem wniosek klauzula i aktualna polisa i czekam co dalej , Niedługo upłynie od tego uzupełnienia 2 miesiące i cisza.
To ja jestem na tym samym etapie. Wniosek złożony 05.01.2022. Podobno następnym krokiem będzie cesja polisy i oświadczenie o poddaniu się egzekucji podpisane notarialnie ;-). Po tym dopiero podpisanie umowy i wypłata środków.

pigs

Zadomawiam się
Jako, że ja już po to może dodam jak to u mnie przebiegało.Jak podpisałem umowę (4 miesiące po ostatniej poprawce wniosku, online w ich systemie) to dopiero zarządzali podpisanej umowy cesji polisy (dostarczają ją gotową) i weksla. Weksel podpisałem w siedzibie funduszu bo mam bliżej niż do notariusza 😉, umowa cesji (nie mylić z polisą z cesją) podpisana podpisem kwalifikowanym i odesłana e-mailem. Po tym proszą o polisę z cesją i to ostatni krok. Po 9 dniach kasa na koncie.