Master

Fachowiec
A ja za każdym razem kiedy widzę MX-30 na jakiejś ładowarce, to ładuje się z prędkością 11 kW i to zazwyczaj daleko przed 80 czy 100%.
Ostatnio (tj. w sobotę pod Kauflandem) tak było przy 40 i 66%....
To tylko te nowe po aktualizacji MY 2023 mają a te o ile w ogóle są to w znikomej ilości,
MY 21/22 ładowanie Max 6,6 KW

Master

Fachowiec
Ale co mają?
Bo ja piszę o blokowaniu DC przez Mazdy...
Maja Ładowarki 3 fazowe pokladowe 11kw ,przeciwieństwie do smart i eSoul wiec te nowe to raczej nie blokują ładowarek , nie przy takiej pojemności baterii
No ale 64 kWh na jednej fazie to ho ho cały dzień pod Lidlem

Cav

Pionier e-mobilności
Maja Ładowarki 3 fazowe pokladowe 11kw ,przeciwieństwie do smart i eSoul wiec te nowe to raczej nie blokują ładowarek ,
A ten swoje nie na temat - czytasz w ogóle na co odpowiadasz?
Powtórzę po raz trzeci - piszę o ładowaniu CCS-em z takimi prędkościami.

Czyli PRĄDEM STAŁYM z SZYBKIEGO ZŁĄCZA.

Jak mam to jeszcze napisać, żeby dotarło?

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Maja Ładowarki 3 fazowe pokladowe 11kw ,przeciwieństwie do smart i eSoul wiec te nowe to raczej nie blokują ładowarek , nie przy takiej pojemności baterii
No ale 64 kWh na jednej fazie to ho ho cały dzień pod Lidlem
Chyba średnio trafiłeś. Czy przypadkiem eSoul w wersji 64kWh nie ma zawsze AC 11kW? Tak przynajmniej jest w polskim konfiguratorze. Może na innych rynkach było inaczej.
A smart może i w standardzie ma 7kW, ale w opcji potrafi mieć 22kW. Mało które auto tak ma. No i nie ma CCS, więc nie blokuje ładowarek DC.

Cav

Pionier e-mobilności
Dokładnie - mój soul ma 11 kW, a smart 22 kW z AC.
Ale jak gość nie rozumie o czym się pisze, więc nawija nie na temat, to trudno żeby potrafił celnie zripostować....

Master

Fachowiec
Chyba średnio trafiłeś. Czy przypadkiem eSoul w wersji 64kWh nie ma zawsze AC 11kW? Tak przynajmniej jest w polskim konfiguratorze. Może na innych rynkach było inaczej.
A smart może i w standardzie ma 7kW, ale w opcji potrafi mieć 22kW. Mało które auto tak ma. No i nie ma CCS, więc nie blokuje ładowarek DC.
Chyba trafiłem w punkt
Dodatkowo masz dane nowego modelu
Mało tego nowy model 2023 jest w konfiguratorze , spróbuje zamówić
Cav kupił jakoś czas temu oba auta …

vwir

Pionier e-mobilności
No - świetny pomysł żeby się posiłkować brytyjskim portalem. Gdzie w Wielkiej Brytanii ludzie nie mają trójfazowego przyłącza w domach. Gratuluję. Tak jak pisałem - to może zależeć od rynku, ale w PL w konfiguratorze sam sobie możesz sprawdzić, że w wersji 64kWh ładowanie AC 11kW jest w standardzie. Opcjonalne jest tylko w wersji 39kWh. Trzecia pozycja w konfiguratorze:
1673514274190.png

Master

Fachowiec
Dokładnie - mój soul ma 11 kW, a smart 22 kW z AC.
Ale jak gość nie rozumie o czym się pisze, więc nawija nie na temat, to trudno żeby potrafił celnie zripostować....
A to ciekawe , wSoul przed liftem ? Na pewno Cav ? Pamietam twojej wpisy I te które dotyczyły KIA i te które dotyczyły Smarta
Kia masz ponad rok może dwa a smart był nowy ?
A smart zdaje się ma juz chwile
W opisie 4,6 kv ładowarka