ciastek
Pionier e-mobilności
W smartfonie da szkło na obudowę, które zrobi po upadku piękną, precyzyjnie zaprojektowaną pajęczynę, a ludzie i tak wsadzą w etui.Da drogie szkło na ekran, żeby ten był responsywny i palec po nim dobrz śmigał.
W smartfonie da szkło na obudowę, które zrobi po upadku piękną, precyzyjnie zaprojektowaną pajęczynę, a ludzie i tak wsadzą w etui.Da drogie szkło na ekran, żeby ten był responsywny i palec po nim dobrz śmigał.
No ok, ale akurat etui zazwyczaj producent telefonu wypuszcza dedykowane... Więc to wyjątekW smartfonie da szkło na obudowę, które zrobi po upadku piękną, precyzyjnie zaprojektowaną pajęczynę, a ludzie i tak wsadzą w etui.
Akurat szkło na ekran polecam, ale nie po to aby chronić ekran, tylko aby był matowy i nie było widać palcowania. Dodatkowo, promienie słońca padające na ekran, nie przeszkadzają aby był czytelny, a palec śmiga lepiej niż na oryginalnym ekranie. Dwa lata się przed tym broniłem, aż uległem i to był dobry pomysł.... Da drogie szkło na ekran, żeby ten był responsywny i palec po nim dobrz śmigał. A później ktoś to kupuje i i tak zaklei plastikiem za kilka PLN. Absurd![]()
Spigen, jedyne słuszne. Ja też się w folię i zabezpieczenia nie bawię ale na szkło na ekran się zdecydowałem, zdecydowanie mniej się palcujeChyba też się zdecyduję, bo mnie te mazaje na ekranie drażnią.
Jakie szkło założyłeś?
Akurat szkło na ekran polecam, ale nie po to aby chronić ekran, tylko aby był matowy i nie było widać palcowania. Dodatkowo, promienie słońca padające na ekran, nie przeszkadzają aby był czytelny, a palec śmiga lepiej niż na oryginalnym ekranie. Dwa lata się przed tym broniłem, aż uległem i to był dobry pomysł.
Ten Spigen matowy kiedyś mi przeszedł przez myśl, właśnie ze względu na palcowanie (żeby nie wyjść na hipokrytęSpigen, jedyne słuszne. Ja też się w folię i zabezpieczenia nie bawię ale na szkło na ekran się zdecydowałem, zdecydowanie mniej się palcuje
Albo rybka albo pipka. Nie da się chyba zrobić matu bez rozpraszania światła. Na pewno jest jakiś wpływ na krystaliczność ale mi absolutnie nie przeszkadza. Ekran nie jest narażony na uszkodzenia więc na pewno nie potrzebuje ochrony jak w telefonie (w telefonie nie mam dodatkowego szkła ale mogę tak przekręcić żeby refleksy nie przeszkadzały). Trochę jak w laptopie, jeden preferuje błyszczą a drugi matowa matrycę.Ten Spigen matowy kiedyś mi przeszedł przez myśl, właśnie ze względu na palcowanie (żeby nie wyjść na hipokrytę). Już chciałem kupować ale później trafiłem na kilka opinii pod rząd, że wszystko fajnie ale ekran sprawia wrażenie jakby był za delikatną mgłą, z gorszą rozdzielczością... Stwierdziłem, że jednak wolę go raz po raz przetrzeć szmatką
A co Wy o tym sądzicie @gim-kg i @zibizz1 ?