danielm
Pionier e-mobilności
tak ale chyba tego nie wprowadzili jednak. mimo ładowania od 1-100% które trwa dobrą godzinę i siedzenia w środku z włączonym ogrzewaniem nigdy nie pobrałem więcej niż mam pojemność baterii w Tesli na SuC
tak ale chyba tego nie wprowadzili jednak. mimo ładowania od 1-100% które trwa dobrą godzinę i siedzenia w środku z włączonym ogrzewaniem nigdy nie pobrałem więcej niż mam pojemność baterii w Tesli na SuC
Kasują za energię pobraną - pisałem gdzieś o tym, że auto pokazywało mi 30 kWh, a skasowali za 40 kWhtak ale chyba tego nie wprowadzili jednak. mimo ładowania od 1-100% które trwa dobrą godzinę i siedzenia w środku z włączonym ogrzewaniem nigdy nie pobrałem więcej niż mam pojemność baterii w Tesli na SuC
w sumie to ja mam darmowe ładowanie nadal więc nawet nie wiem ile mnie będą kasować od maja i za co.Kasują za energię pobraną - pisałem gdzieś o tym, że auto pokazywało mi 30 kWh, a skasowali za 40 kWh![]()
niemożliwe. przeciwnicy elektryków twierdzą że ich spalina pali mniej niż zgadywał producent i to w każdych możliwych warunkach pali tyle samo 3-9litrówa propos spalania w ICE![]()
no tutaj w mieście to już chyba lepiej w motogodzinach podawaćniemożliwe. przeciwnicy elektryków twierdzą że ich spalina pali mniej niż zgadywał producent i to w każdych możliwych warunkach pali tyle samo 3-9litrów![]()
No własnie, wychodzi że jak wziac ICE o podobnej dużej mocy i porównać do Tesli to wychodzi 1kWh~=1 litr paliwa w przypadku takiego V10.a propos spalania w ICE![]()
Hehe i on ma 4,7s do setkia propos spalania w ICE![]()
Nie. Nawet startując spod każdych świateł z pedałem w podłodze nie byłem w stanie przebić się ponad 30kWh (T3P) średniej. Więc nie ma bata. Mam kilku znajomych z samochodami robiącymi wir w baku i nikt w trasie nie jest w stanie utrzymać spalania poniżej 14 litrów przy normalnej jeździe. Przy paru dociśnięciach robi się 16-18 więc jak czytam, że ktoś ma spalanie na poziomie 6 litrów to zaczynam się zastanawiać nad logiką takiego porównywania (bez urazyNo własnie, wychodzi że jak wziac ICE o podobnej dużej mocy i porównać do Tesli to wychodzi 1kWh~=1 litr paliwa w przypadku takiego V10.
Tylko bez żartów z tego auta. 😠Hehe i on ma 4,7s do setkiJak moja TM3, a nie czekaj, ja mam 4,4s, czyli łykam go na światłach i zużycie energii mam w mieście 150 Wh/km
Ja płacę zero za ładowanie, a nawet gdybym ładował na Ionity za 3 zł i zużył 250 Wh/km to wyjdzie mi 75 zł/100 km, w najgorszym możliwym wariancie dla EV i wtedy już cały czas jestem mistrzem startowania na światłach, a on płaci 210 zł/100 km
O czym my w ogóle rozmawiamy z tym porównywaniem kosztów EV do ICE... LOL