danielm

Pionier e-mobilności
Z tego wynika że Sc jest droższy niż ionity?? Ale w PL są chyba tylko 3 stacje tej sieci ?
zależy. jak kupisz auto należące do założycieli ionity to masz niskie stawki, jak kupisz tesle to na ionity płacisz 3,50 a od 1 marca podobno szykują podwyżki. sc dla tesli dzisiaj to 2,55 poza szczytem i 2,85 w szczycie

danielm

Pionier e-mobilności
Więc Tesla z tym abonamentem 79zł za miesiąc nie ma 1,5zł za 1kwh? A jakie to auta należą do założycieli ionity?
abonament wykupujesz na rok. więc jak dużo jeżdzisz to spoko. BMW Group, Mercedes-Benz Group, Ford Motor Company i Volkswagen Group więc praktycznie większość. kupujesz od nich auto i masz jakiś tam plan na rok za darmo a potem płacisz jakieś sensowne stawki.

cooler

Pionier e-mobilności
Więc Tesla z tym abonamentem 79zł za miesiąc nie ma 1,5zł za 1kwh? A jakie to auta należą do założycieli ionity?
Jest na liście BMW :). Jak masz takie plecy u nich jak tu ciągle piszesz to powinni Ci załatwić taka kartę. Doklej znaczek BMW to może się nie ogarną. Jak nie przejdzie to może jednak trzeba było kupić BMW, co prawda zużywa dużo więcej energii, ale za to mógłbyś taniej ładować na tych kilku Ionity.

pmlody

Pionier e-mobilności
Tzn w środku w aucie jest o wiele lepiej i to bez dwóch zdań
Dawno nie siedziałem w nowym BMW. Będzie ze 4 lata. Aż się przejadę do salonu. Musieli przez te 4 lata się poprawić :unsure:

Michal

Moderator
Kumpel ma BMW trójkę i tak małego auta w środku w życiu nie widziałem, a jeździłem Clio 98 i trabantem 89 ;)
On z żoną mają po 150-160cm więc dla nich jest ok, ale jak mają mnie (197 cm) gdzieś przewieźć, to normalnie komedia 🤣 chociaż wyciszenie ma dobre, bo kolanami sam sobie uszy zatykam 🤣

aadamuss

Posiadacz elektryka
Obecnie w naszym kraju chyba najbardziej opłaca się wykupić abonament w platformie Elli. Niecałe 71zł na miesiąc. Można nim podróżować po całej Europie na ładowarkach IONITY, a ponadto ma w abonamencie mnóstwo ładowarek z innych sieci, np. w Polsce to Greenway 2,64zł/kWh. IONITY u nas za 1,7zł, na zachodzie 1.65zł, a w Norwegii poniżej 1zł.
Wie ktoś jakie są ceny bez abonamentu ? Greenway, Ionity?

karol.kar

Pionier e-mobilności
Wie ktoś jakie są ceny bez abonamentu ? Greenway, Ionity?
Internety wiedzą

Jak już tak dokładnie kalkulujecie to przypomnę że Tesla na SuC kasuje za energię jaką pobierze auto (bateria), a reszta za to co wyjdzie z dystrybutora. Gdzieś było na forum, że podgrzewanie np. kabiny na SuC leci z kabla i to się np. nie wlicza.