nabrU

Moderator
Spoko, Twój wybór (y)
Do Elli wydają kartę RFID też...plus ona działa na ok. 400 tys. ładowarek w Europie (nie tylko Ionity) więc tak naprawdę pozbywasz się kilku apek i kart w podróżach za granicą.
Ale każdy robi jak uważa. Tylko aby potem w marcu płaczu nie było że Ionity kosztuje 5zł/kWh czy coś koło tego.

ELuk

Pionier e-mobilności
Jeżeli miałbym jeździć cały czas w trasy i ładować się na tych drogich ładowarkach to wole mieć auto na paliwo tradycyjnie niż 30 aplikacji w telefonie, mam elektryka tylko dlatego że 90% ładuje się w domu lub za darmo na mieście.
To co piszesz jest oczywiste.
Technologia podróży ICE ma historię lat 125+, podróże EV to faktycznie jakieś 10 lat.
I też tak jak Ty teraz,
115 lat temu użytkownicy koni uważali, że podróże automobilami to komplikacja - kupować „owies” w aptece ?!?! Skomplikowane, niepewne i drogie…,,
Jakaż ta analogia podobna.., 👍😉🤔😎
Jak podróże końmi wyglądają dzisiaj? 😉

aadamuss

Posiadacz elektryka
Czyli na dzień dzisiejszy warto to Elli mieć? Nie chcę się doktoryzować z aplikacji :) I jakiś abonament tam wykupić?

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Spoko, Twój wybór (y)
Do Elli wydają kartę RFID też...plus ona działa na ok. 400 tys. ładowarek w Europie (nie tylko Ionity) więc tak naprawdę pozbywasz się kilku apek i kart w podróżach za granicą.
Ale każdy robi jak uważa. Tylko aby potem w marcu płaczu nie było że Ionity kosztuje 5zł/kWh czy coś koło tego.
Abonament jest uciążliwy ,wole decydować kiedy co i jak .

Michal

Moderator

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Jak w BMW ;)
Każdy abonament jest do dupy a czy słyszał ktoś z Was o tym że Mercedes podobno od 2030 roku ma nie sprzedawać samochodów tylko wynajmować?l

Michal

Moderator
Każdy abonament jest do dupy a czy słyszał ktoś z Was o tym że Mercedes podobno od 2030 roku ma nie sprzedawać samochodów tylko wynajmować?l
W BMW na pewno jest lepiej niż w Tesli ;)

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
W BMW na pewno jest lepiej niż w Tesli ;)
Tzn w środku w aucie jest o wiele lepiej i to bez dwóch zdań ale Tesla mi pasuje bo jest tańsza od BMW ,jeżeli mógłbym kupić i4 w cenie mojej SR+ to bym to zrobił ,narazie jeżdżę Tesla i tak zostanie .

Michal

Moderator
No wiadomo Tesla to nie BMW. Można powiedzieć, że dzieła ich lata świetlne ;)
Tylko pytanie w którą stronę :p

nabrU

Moderator
Czyli na dzień dzisiejszy warto to Elli mieć? Nie chcę się doktoryzować z aplikacji :) I jakiś abonament tam wykupić?

Sam musisz pokombinować jak jeździsz, gdzie jeżdzisz oraz jak często i podjąć decyzję czy Ci pasi wydawać 7 dych przez rok.