nabrU

Moderator
A kto pamięta butelki po mleku które stały pod drzwiami i po śmietanie?? komu to przeszkadzało?

U nas w UK ciągle możesz zamówić mleko w butelce z kapslem doręczone pod drzwi :)

1674683364671.png

daniel

Señor Meme Officer
U nas w UK ciągle możesz zamówić mleko w butelce z kapslem doręczone pod drzwi :)

View attachment 8553
A u nas w Polsce... to nawet butelki po piwie nie chcą przyjąć z powrotem. Ma Pan paragon? Nie można oddać. Czemu nie można? Bo dostawaliśmy za dużo butelek. WTF? Rzadko kupuję piwo, ale ja już kupuję to staram się w bezzwrotnej butelce, bo i tak wiem, że zostanę wydymany na te 50 czy już czasem 70 groszy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak sie wczytacie w sortowanie smieci to to nasze sortowanie w domu to jest wyciaganie kasy od nas mieszkancow. Juz teraz sa systemy ktore 5x lepiej sortuja niz czlowiek i robia to automatycznie… ale skoro gminom zabrali kase z podatkow, uzytkowania wieczystego… to dali im zarzadzanie smieciami, sami wybieraja firmy, sa przekrety, duzo roznych kublow itp. I pakowanie galezi w 20workow bo zwiazanych nie zabiora…

cooler

Pionier e-mobilności
A co powiesz na to? Benzyna i Diesel nie będą produkowane niedługo i zostaną same EV i ceny za prąd będą takie jakbyś jeździł BMW M3 V8? ??
Za ile to miesięcy? Czy to jest potwierdzona informacja? Podasz źródło tych rewelacji? ;)
A może to IDzD? 🤣

cooler

Pionier e-mobilności
Jak sie wczytacie w sortowanie smieci to to nasze sortowanie w domu to jest wyciaganie kasy od nas mieszkancow. Juz teraz sa systemy ktore 5x lepiej sortuja niz czlowiek i robia to automatycznie… ale skoro gminom zabrali kase z podatkow, uzytkowania wieczystego… to dali im zarzadzanie smieciami, sami wybieraja firmy, sa przekrety, duzo roznych kublow itp. I pakowanie galezi w 20workow bo zwiazanych nie zabiora…
Dokładnie tak było u mnie, najlepsza automatyczna sortownia w kraju, koszty śmieci jakieś pomijalne, 20pln czy coś. Teraz sortowanie i inna firma i dramat, ponad 100pln od domu.
To jest przekręt i kok na kasę.

Last edited:

Michal

Moderator
Chyba nigdy nie było tego na wierzchu poza autem.

cooler

Pionier e-mobilności
w listopadzie we Francji opusccili i to bardzo mocno ceny na SC

- wiecie skad poprzez www mozna pobrac historie oplat? poprzednie miejsce chyba jakos schowali. tylko w apce moge znalezc .pdy z fakturami
Jest po zalogowaniu w Dokumenty, rzeczywiście pamiętam że trudno było dotrzeć, ja szukałem faktury za premium i tam znalazłem. Jak będę miał dostęp do kompa to się przebije, ale jest na stronie po zalogowaniu razem z fakturami za SC

Najnowsze dyskusje