Teslowychopak
Fachowiec
a na GW 3,20
A ja dzisiaj rano za 1.82…a na GW 3,20![]()
Dramatyzujesza na GW 3,20![]()
Na dc 150 kWh taka cena ???no i pewnie płacisz abo?Dramatyzujesz![]()
Na AC, place abo, i mam wszystkie mozliwe znizki co da sie ogarnac w GW. I wyglada na to ze niektore sie sumujaNa dc 150 kWh taka cena ???no i pewnie płacisz abo?
Na SuC w PL musisz mieć Tesla, to wychodzi nieco drożej miesięcznie niż abo w GWNa dc 150 kWh taka cena ???no i pewnie płacisz abo?
Super ale niewyobrazam sobie w trasie stać na AC. AC jest dobre jak robisz zakupy albo i tak auto gdzieś stoi bo musi to wtedy cena ma znaczenie dlatego ceny SUC mnie cieszą bo tylko w trasachNa AC, place abo, i mam wszystkie mozliwe znizki co da sie ogarnac w GW. I wyglada na to ze niektore sie sumuja![]()
DC na GW przy abo tez nie wychodzi tak zle, choc tutaj zdjecie z 50kW ladowrki.Super ale niewyobrazam sobie w trasie stać na AC. AC jest dobre jak robisz zakupy albo i tak auto gdzieś stoi bo musi to wtedy cena ma znaczenie dlatego ceny SUC mnie cieszą bo tylko w trasach
Zgadza - Cala Polska o jedna czarna dziura jezeli chodzi o ładowarki.. kiedyś może będzie lepiej….DC na GW przy abo tez nie wychodzi tak zle, choc tutaj zdjecie z 50kW ladowrki.
Tesla i SuC jest ok za ta cene, ale lokalizacja SuC jest w PL od czapy, dlatego ja juz je omijam.
Proszę bardzoPodobno od wczoraj miała być zmiana cen na SuC, zweryfikuje jakaś dobra dusza?
Dziękuje, ale widać bez znacznych zmian. Cieszy, ze względnie tanioProszę bardzo
TakKoledzy jak mam odróżnić ładowarki w Niemczech i Holandii 150kW od 250 kW? Czy oznaczenie ich to odpowiednio V2 i V3?
Tak, to odpowiednio V2 i V3, ale Y RWD i tak nie przyjmie szybciej niż 150kW.Koledzy jak mam odróżnić ładowarki w Niemczech i Holandii 150kW od 250 kW? Czy oznaczenie ich to odpowiednio V2 i V3?
Wizualnie ładowarka 150kW ma dwa przewody: CCS oraz teslowy pod starsze S/XKoledzy jak mam odróżnić ładowarki w Niemczech i Holandii 150kW od 250 kW? Czy oznaczenie ich to odpowiednio V2 i V3?