tomA

Fachowiec
Zależy gdzie, ja wciąż mam Ionity i kilka innych za darmo jeszcze przez prawie 400kWh
Nie mówię o darmowych ładowaniach tylko o takich dla których nie trzeba mieć żadnej umowy i korzystasz okazjonalnie a zazwyczaj ładujesz w domu i nie musisz płacić żadnego abonamentu żeby mieć ladowanie ponad 150 kWh

p0li

Pionier e-mobilności
Nie mówię o darmowych ładowaniach tylko o takich dla których nie trzeba mieć żadnej umowy i korzystasz okazjonalnie a zazwyczaj ładujesz w domu i nie musisz płacić żadnego abonamentu żeby mieć ladowanie ponad 150 kWh
a takk mam - no ale nie w .pl to nie wiem czy sie liczy

nabrU

Pionier e-mobilności
a takk mam - no ale nie w .pl to nie wiem czy sie liczy

Mam to samo ale nie pisałem, bo ostatnio tu nerwowo sie robi, jak się mówi, że coś się ma poza PL :oops:

1676475890383.png

cooler

Pionier e-mobilności
...a wez cos powiedz na tesle albo muska to ci zaraz swieta trojca wjazd na hate zrobi :LOL:
Eeee tam, przesadzacie. Nikt tak nie narzeka na Teslę jak ja ale zwykle spotykam się z ciepłym słowem i zrozumieniem, czasem tylko ktoś się stawia że "jego jest kompletnie bezawaryjna, w ostatnim tygodniu tylko raz restartował system i tylko 2 razy wycieraczki jeździły na sucho po szybie".

Tak że nie jest tak źle.

krzyss

Pionier e-mobilności
Eeee tam, przesadzacie. Nikt tak nie narzeka na Teslę jak ja ale zwykle spotykam się z ciepłym słowem i zrozumieniem, czasem tylko ktoś się stawia że "jego jest kompletnie bezawaryjna, w ostatnim tygodniu tylko raz restartował system i tylko 2 razy wycieraczki jeździły na sucho po szybie".

Tak że nie jest tak źle.
Jasne, i to nie prawda ze dach przecieka. Zwlaszcze ze prawie wcale nie padalo ! ;)

rawier

Posiadacz elektryka
Nie wiem, czy zauważyliście ale wszystkie potencjalne lokalizacje SuC w Polsce straciły daty instalacji...:oops:

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Nie wiem, czy zauważyliście ale wszystkie potencjalne lokalizacje SuC w Polsce straciły daty instalacji...:oops:
Wcześniejsze daty były związane z datą przyłącza od dostawcy energii. Czyżby miało się coś poprawić?

Jest projekt ustawy, który ma traktować budowę ładowarki jako inwestycje strategiczne - w takim wypadku przyłącze będzie szybciej organizowane

Michal

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem w tym roku odsuną nowe ładowarki w EU na później i wsadzą całe moce przerobowe w budowanie sieci w USA, bo tam mogą w zamian dostać parę bln usd, a w EU wielkie nic...

rawier

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem w tym roku odsuną nowe ładowarki w EU na później i wsadzą całe moce przerobowe w budowanie sieci w USA, bo tam mogą w zamian dostać parę bln usd, a w EU wielkie nic...
Ciekawy jestem jak jest naprawdę, bo wygląda to trochę jakby PL wciąż była na peryferiach zainteresowania Tesli... bo z jednej strony następuje rozwój sieci innych operatorów, z drugiej od długiego czasu w PL nie pojawił się nowy SuC (Kraków i Białystok to centra handlowe więc korzystają z ich przyłączy oraz lokalizacji). Dobrze, że GreenWay pojawił się w nawigacji. :)

Michal

Pionier e-mobilności
W EU nadal brakuje porządnego dofinansowania na budowę stacji ładowania, a nawet jak takie się pojawia, to zgarniają je trucicieli Ionity, na których i tak nie można polegać. Tylko SuC mogłaby być prawdziwie europejską siecią ładowania samochodów.
W PL nie ma sprzedaży, to nie ma nowych ładowarek :p

Pabloss

Posiadacz elektryka
W EU nadal brakuje porządnego dofinansowania na budowę stacji ładowania, a nawet jak takie się pojawia, to zgarniają je trucicieli Ionity, na których i tak nie można polegać. Tylko SuC mogłaby być prawdziwie europejską siecią ładowania samochodów.
W PL nie ma sprzedaży, to nie ma nowych ładowarek :p
powoli bo powoli, ale chyba coś przybywa ?

Michal

Pionier e-mobilności
Tam gdzie jest sprzedaż przybywa ;)

nabrU

Pionier e-mobilności
Oj @Michal, a Ty znowu te teorie.... o_O
Dla ludzi mających inne EV niż Tesla, Ionity (no i może Fastned) to jedne z najlepszych, najszybszych i co ważniejsze, rozwijających się sieci ładowarek. A SuC też się rozwijają, a że nie w PL to już inna sprawa...

Michal

Pionier e-mobilności
Średnio w PL robią 2 w roku, więc można się spodziewać dwóch ;)