Odbierasz w ciemno, a potem sprawdzasz czy nie ma widocznych wad...
Zanim podpisales na tablecie otworzyli Ci auto ?Ja, zanim podpisałem odbiór, sprawdziłem samochód z pełną checklistą z forum (w 2 osoby chyba godzinę wszystko sprawdzaliśmy).
W 15 minut z tego co rozumiem na SuC v3 naładujesz od 5% do około 60%, a te 55% (~40kWh), które naładujesz w 15 minut powinno w mieście starczyć spokojnie na jakieś 250 km (licząc 160Wh/km)Wlasnie doczytalem na stronie tesli ze laduje sie z SuC w 15minut na 275km. Komus sie to udalo?
Kolego - zaczyna Cie ponosic juz lekka fantazjaJak nie odbierzesz nie wpuszczą Cię do samochodu. Sprawdzać możesz sobie ile chcesz do tego nie jest potrzebny nikt z obsługi. Potem go poprosisz i zgłosisz uwagi. Oczywiście bywa różnie, nieraz pozwolą Ci obejrzeć samochód z zewnątrz wcześniej, nieraz nie. Jak mają czas to będą z Tobą, gdy będziesz spisywał uwagi, innym razem sobie pójdą. Jak wydają dużo aut, nieraz jest ktoś z serwisu i na poczekaniu naprawia poważne usterki typu niepodłączone lampy, odpadająca kierownica, czy przykręcone koło na jedną śrubę 😉.
Mój odbiór wyglądał tak. Dzień dobry, poproszę o dokumenty, poproszę o podpis na tablecie, poproszę o blachy, poszedł założyć, proszę oto pana karty dostępowe, wskazał palcem - ten jest pana. Poprosiłem tylko o wyprowadzenie z budynku, bo był w środku ponieważ prosiłem, aby był naładowany na 90%, a sam bałem się wyjechać tyłem przez ciasne drzwi. Na zewnątrz z córką obszedłem dwa razy do okoła, żadnego chamskiego uszkodzenie nie zauważyłem, zajrzałem do środka, to samo. Wrzuciliśmy kurtki do bagażnika, odkleiliśmy naklejki z opon, szyby przedniej i wyświetlacza, zalogowałem się do Spotify i pojechaliśmy do domu. Kurde przecież nie będę jakiegoś przeglądu robił na miejscu, kół wyważał, sprawdzał lakieru, zbieżności i szukał wad materiałowych (to jest chore), bo i tak żadnej usterki na miejscu nie naprawią w „magazynie”, pozostaje serwis lub serwis mobilny o i ile przyjedzie.
To nie są fantazje, tylko relacje osób na tym forum, które odbierały samochody w marcu.Kolego - zaczyna Cie ponosic juz lekka fantazja
1. Przed odebraniem auta i podpisaniem czegokolwiek mozesz je sobie obejrzec na spokojnie, w srodku, na zewnatrz, z latarka pod podloga jezeli masz taka potrzebe - jezeli kierownik salonu/sprzedawca robi jakiekolwiek problemy - naprostuj go bo nie ma racji
Chyba, że masz auto w leasingu i masz podpisaną umowę, wpłaconą zaliczkę i dodatkowo nie masz czym jeździć. Większość samochodów elektrycznych w Polsce kupowanych jest na firmy.2. Jezeli nie podoba Ci sie dany egzemplarz - mozesz powiedziec "nie dziekuje" - kosztuje Cie to utrate zaliczki - cale 500 PLN.
Nie zauważyłeś, że wstawiłem za zdaniem „😉”, ten symbol oznacza żart. To jest taka ikona na której jedno oko jest otwarte, a drugie zamknięte.3. Pisanie w poprzednich postach o odpadajacych kolach czy kierownicach wystawia Cie juz troche na smiesznosc - warto pisac merytoryczne niedorobki i problemy natomiast historie z onetu zostawmy na onecie
Masz wgląd w procedury odbioru Tesli że tak twierdzisz, czy to tylko fantazja ponosi?Kolego - zaczyna Cie ponosic juz lekka fantazja
1. Przed odebraniem auta i podpisaniem czegokolwiek mozesz je sobie obejrzec na spokojnie, w srodku, na zewnatrz, z latarka pod podloga jezeli masz taka potrzebe - jezeli kierownik salonu/sprzedawca robi jakiekolwiek problemy - naprostuj go bo nie ma racji.
2. Jezeli nie podoba Ci sie dany egzemplarz - mozesz powiedziec "nie dziekuje" - kosztuje Cie to utrate zaliczki - cale 500 PLN.
3. Pisanie w poprzednich postach o odpadajacych kolach czy kierownicach wystawia Cie juz troche na smiesznosc - warto pisac merytoryczne niedorobki i problemy natomiast historie z onetu zostawmy na onecie
Mi najpierw zaproponowali podpis, ale przeczytałem treść i uznałem, że podpisanie tego wymaga oględzin. Dostałem na oglądanie tyle czasu, ile chciałem (z zewnątrz).Masz wgląd w procedury odbioru Tesli że tak twierdzisz, czy to tylko fantazja ponosi?
Każdy z nas wie tyle co sam zobaczył/przeszedł, w moim przypadku: pracownik T powiedział że najpierw mam podpisać, a potem podejdziemy do auta, i wszelkie uwagi odnotują. Miałem mu powiedzieć że nie, nie zgadzam się, strzelić fochem i wyjść z budynku? [...]