No nie, akurat oba te modele pokazały że mimo dość dobrego wykonania, i świetnego wyposażenia takie modele się nie sprzedają. Oba ciągną ogony w porównaniu do marek premium. Więc jest dokładnie odwrotnie, marki popularne mimo wielu starań nie odnoszą sukcesów w sprzedaży droższych aut, a średnia cena samochodu sprzedawanego rośnie cały czas, i w Polsce i EU. (może dodam że w EU zdecydowanie bardziej widać ten efekt, żeby nie było że w Polsce tylko Mercedesy się sprzedają)
trochę tak, choć nie do końca, powyżej 200 AMG zgubi Tesle. Miałem kiedyś SL55, i mimo znacząco gorszych czasów do 100, to taki napęd ma swoje zalety
Ja sobie zostawiłem po leasingu W213, i absolutnie widzę problemy jakościowe w tej marce. Nie wiem jak było kiedyś, bo to pierwszy nowy na którego było mnie stać, ale chyba nigdy MB nie były takie calkiem bezawaryjne. Inną sprawą jest sieć serwisowa, i jakość obsługi, całkowicie na korzyść MB. Natomiast jeśli piszesz o jakości materiałów, to absolutnie się nie mogę zgodzić. Zaczynając od banalnych dywaników, zmieniałem na gumowe w zaraz po kupnie, bo jeszcze był śnieg. No i wyjmując te oryginalne patrzę a tu gorzej niż w tanich dziadach z allegro. Po 500 km już widać wygniecenie pod prawą stopą, i ogólnie kiepskie są. No ok, po kilku tygodniach odkurzam i patrzę a tu wykładzina dywanowa w dolniej części obok pedału gazu już się przeciera. Tam jest tak cienki i tani materiał użyty że to z jakiś czas dziura wyskoczy. Sprawdziłem w W213, ani śladu podobnego przetarcia, a ten sam kierowca, te same buty. Idąc wyżej, fotele z tzw"ekoskóry" całkowicie popieram użycie materiałów nie zwierzęcych, ale ten jest po prostu tandetny. Żadnych perforacji, wstawek z czegoś co oddycha. Jadąc 300km w +25 (był taki dzień w kwietniu) w środku klima na 21 stopni, wysiadam i mam plecy mokre, a jestem raczej chudy i bez takich problemów. Ktoś na stronie pisał że jechał do Chorwacji i miał komfort lepszy niż w GLC, no sorry, ale chyba miał jakieś inne fotele, bo te w W213 są bez porównania bardziej komfortowe termicznie, chociaż też mam z ekoskóry, i bez wentylacji, ale mają na środku pas z materiału, i się do nich nie przyklejasz. Co nam zostało, audio które w TM3P jest "premium" ale brzmi przeciętnie, kierownica która też jet taka cłakiem zwyczajna, bez choćby perforowanych wstawek czy alcantary. Sorry ale oprócz tabletu z" technologią" i może szyberdachu, w modelu 3 wnętrze jest po prostu przeciętne, i to tak całkiem.
Spasowanie czy jakość wykończenia budy to temat na inną bajkę.
czuję się w obowiązku dopisać że mimo wymienionych wad nie mam zamiaru sprzedawać, i jestem z zakupu zadowolony, jak również wierzę autorytetom że TM3 to aktualnie najlepszy samochod elektryczny. Tylko że o osiągąch i ogólnej najlepszości mówią wszyscy, a o dziadostwie w wykończeniu się milczy.