Michał spod Krakowa
Pionier e-mobilności
własne oprogramowanie to zaleta tesliGorzej niż mi się wydawało - byłem przekonany, że zmowa amerykańska daje fory apple'owi przynajmniej.
własne oprogramowanie to zaleta tesliGorzej niż mi się wydawało - byłem przekonany, że zmowa amerykańska daje fory apple'owi przynajmniej.
Podoba mi sie infotainment z tesli, bo nie trzeba nic podłączać i degradować sobie baterii w telefonie ciepłem/ciągłym siedzeniem kilka godzin na ładowarce :>Gdyby był AA albo CP, to byście narzekali, że telefony się nie ładują, bo się grzeją
To co jest w infotainment Tesli jest wystarczające do jazdy autem i nie potrzeba nic więcej. Możesz sobie odpalić Yanosika na telefonie i położyć na ładowarce.
Znajomy mi powiedział że Tesla nie dla idiotów ? jak jechał ze mną i zobaczył co jest na tym ekranie i te wykresy to stwierdził że ludzie kupujący ten samochód muszą być ogarnięci .Android to badziew dla dzieci niestety i nie dorównuje IOS do pięt.300 - Id4 lub 5 i po sprawie. A czego mi tesla nie da? Androida. Nie dotknę nigdy iphona w przeciwieństwie do całej mojej rodziny (jestem w tym konsekwentny od mojego pierwszego smartfona w 2009), a tesla jest dla ajfoniarzy tylkoPomijam dopłatę za lakier 15k. Ja ten sam kolor dostałem za 600pln.
Android auto daje to, że aplikacje na ekranie masz z telefonu,a tylko się wyświetlają na ekranie. Jak nie masz nawigacji w samochodzie, to możesz mieć z telefonu na ekranie samochodu. Nie wszystkie apki działają w tym trybie, ale teraz dostępne są już nawigacje z Yanosika i innych, jakieś odtwarzacze muzyki i audiobooków. Najlepsza zaleta jest taka, że jak AA dostanie aktualizacje to widać to na ekranie bez konieczności aktualizowania w samochodzie i wszystko jest zsynchronizowane z telefonem, bo na telefonie to działa. Wadą jest to, że potrafiło się wszystko rozjechać i nie działać po aktualizacji.Co daje to AA lub CP ?
Wczoraj sie ladowalem, bateria powyzej 48stopni i juz sie nie grzala. Wczesniej pieknie szlo 145kWHmmm... Ja to mam jakieś dziwne to auto
View attachment 8952
View attachment 8953
View attachment 8954
View attachment 8955
View attachment 8956
(15.07.2022 SuC Lućmierz.)
Jeszcze dodam wykres, z którego wynika, że moc ładowania spada poniżej 130 kW, przy około 50% stanu naładowania
View attachment 8957
Wczoraj sie ladowalem, bateria powyzej 48stopni i juz sie nie grzala. Wczesniej pieknie szlo 145kW
Te krzywe sie jednak roznie załamują.
Mnie jest szkoda replaio radio w AA. Mam tam dożywotnią, darmową subskrypcje i ulubione stacje z całego świata. Utratę reszty przezyję.Co daje to AA lub CP ?