krzyss

Pionier e-mobilności
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Jak ja nie miałem możliwości ładowania w domu, to na zakupy jeździłem do GalMoku, żeby się tam naładować przy okazji. Dopasuj sobie odrobinę styl życia do potrzeb i okaże się, że problemów z infrastrukturą jest mniej ;)
Dopasowałem, mieszkam obok WolaParku, tutaj ciągle okupują biedną ładowarkę :p
Na powiślu to samo, jak nie zajęta to wpięty i się nie ładuje... Ratuje mnie Norblin choć płatny parking irytuje, radzę sobie ale szału nie ma.

Michal

Moderator
Dopasowałem, mieszkam obok WolaParku, tutaj ciągle okupują biedną ładowarkę :p
Na powiślu to samo, jak nie zajęta to wpięty i się nie ładuje... Ratuje mnie Norblin choć płatny parking irytuje, radzę sobie ale szału nie ma.
Może - ZTM P+R POŁCZYŃSKA, ul. Połczyńska 8, Warszawa, Poland?
Tam niby są 4 AC, raz w tygodniu przesiadasz się w zbiorkom i ładujesz cały dzień?
Albo Kaufland Bemowo - 2x 65 kW CCS.

Sprawdź sobie na mapie na ev.warszawa.pl, tylko wpisz "power=1", żeby zobaczyć też AC.

Last edited:

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ładowarki po drodze. Wiersze puste to te, na których naczelny Chip.pl się nie ładował:

View attachment 9051
GW Elbląg to niestety mocno w miasto ale 140kW
Zamiast GW Złota Karczma postawił bym na GW Kowale (65kW - 2xCCS + KFC) ;)
No i GW Szemud (140kW - 2xCCS)
Przejechałem się rano i sprawdziłem - na zimnej baterii w TM3 szło pod 100kW - zatem całkiem zacnie.
IMG_4953.jpg

krzyss

Pionier e-mobilności
Może - ZTM P+R POŁCZYŃSKA, ul. Połczyńska 8, Warszawa, Poland?
Tam niby są 4 AC, raz w tygodniu przesiadasz się w zbiorkom i ładujesz cały dzień?
Albo Kaufland Bemowo - 2x %^ kW CCS.

Sprawdź sobie na mapie na ev.warszawa.pl, tylko wpisz "power=1", żeby zobaczyć też AC.
Mam auto i bede jezdzil zbiorkomem ? No wez ;)
Kaufland tez moim przyjacielem jest ;)

nnnnn

Pionier e-mobilności
@krzyss już nie długo będzie wysyp ładowarek:

Końcówka artykułu z analizą na temat wpływu elektromobilności w Polsce i potencjalnego blackoutu

1677230572721.png

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
@krzyss już nie długo będzie wysyp ładowarek:

Końcówka artykułu z analizą na temat wpływu elektromobilności w Polsce i potencjalnego blackoutu

View attachment 9058

O, opracowywaliśmy już dane PSE, ale w sumie mamy swoje własne prognozy, więc warto by pójść tym tropem. Dzięki!

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Wstępny wniosek: w tym Chipie coś jednak nie zagrało. Nie musiałem słuchać nawigacji, mogłem na luzie i z zapasem dojechać do MOP-u proponowanego przez ABRP. Jechałem szybciej niż naczelny Chip.pl. Dojechałem, właśnie się ładuję. Wygląda na to, że zamiast trzech nerwowych wizyt na stacji ładowania na tej trasie wystarczy jedna.

Zero szaleństwa, pełen luz, duży zapas, mogłem zjechać wcześniej albo pojechać jeszcze dalej.

Ludzie z Twittera (Norbert Cała, Stażysta Żołądź, inni) mieli rację.

Aha, temperatura na zewnątrz właśnie spadła mi do 1,5 stopnia. Jest zimno. Do celu zostało mi 227 kilometrów.

BMW i4 - MOP Sople.jpg

Ps. Fotele w BMW i4 są złe. Nie bierzcie tych z pakietu M.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wstępny wniosek: w tym Chipie coś jednak nie zagrało. Nie musiałem słuchać nawigacji, mogłem na luzie i z zapasem dojechać do MOP-u proponowanego przez ABRP. Jechałem szybciej niż naczelny Chip.pl. Dojechałem, właśnie się ładuję. Wygląda na to, że zamiast trzech nerwowych wizyt na stacji ładowania na tej trasie wystarczy jedna.

Zero szaleństwa, pełen luz, duży zapas, mogłem zjechać wcześniej albo pojechać jeszcze dalej.

Ludzie z Twittera (Norbert Cała, Stażysta Żołądź, inni) mieli rację.

Aha, temperatura na zewnątrz właśnie spadła mi do 1,5 stopnia. Jest zimno. Do celu zostało mi 227 kilometrów.

View attachment 9072

Ps. Fotele w BMW i4 są złe. Nie bierzcie tych z pakietu M.
Może to jest taki redaktor co jak zrobi literówkę w tekscie to korektoruje ekran laptopa.

nabrU

Moderator
Focia z datownikiem. Normalnie jak materia dowodowy :LOL:
Spokojnej i bezpiecznej podróży (y)