no przed chwilą ktoś pisał, że dziś mu 22 marca zaproponowali, ale to pewnie jakiś właśnie transport z Chin, na który czekają.Wiecie może ile wcześniej podają dokładny termin odbioru? Ile dni przed odbiorem jak już wszystko opłacone w tesli?
+ VAT ?Żeby było kompletnie z cenami modelu Y to poniżej Chiny:
View attachment 9222
Model Y RWD - jakieś 168 tyś. zł w przeliczeniu
Model Y LR - niewiele ponad 200 tyś zł
Model Y Perf - ok. 232 tyś. zł
Tak więc Tesla ma jeszcze sporo miejsca na obniżki cen w Europie![]()
tez mam 22.03 - może się spotkamy jeśli dopasujemy godziny przyjazdu 😀Y RWD.
Ja dziś dostałem elektroniczną fakturę końcową na koncie i wiadomość z TNT na email zapowiadającą przesyłkę kurierską z Tesli (zapewne dokumenty do rejestracji). Na fakturze mam odbiór na 22 marca.
Nie, nie… to tylko data wpisana na fakturze. Wcale odbiór nie musi być 22.03.no przed chwilą ktoś pisał, że dziś mu 22 marca zaproponowali, ale to pewnie jakiś właśnie transport z Chin, na który czekają.
już wiele razy się okazywało, że coś co teoretycznie wygląda za granicą na super tanie po sprowadzeniu do UE i zapłaceniu podatków takie tanie nie jest
Ale wyliczenia tego nie potwierdziły.Ale ja nie chcę nic sprowadzać. Twierdzę tylko, że Tesla (i inni pewnie też) ma wciąż pole do popisu z ceną.
Ale wyliczenia tego nie potwierdziły.
PZU miało chyba najtaniej,poniżej 2% za cały pakiet z dobrą historia ubezpieczonegoIle płacicie za OC/AC/Assist ?
Ma już ktoś wycenę końcową ?
Czy ktoś ma gdzie indziej niż pezetu ?
Chciałbym porównać co mi oferują…
Jaka dopłata za kilometry nad umowę ?Oczywiście, że dzisiaj ID.3 byłoby drożej niż moje 343 funty/m-c. Ale wciąż taniej (choć niewiele) niż taka np MY RWD przy moich oryginalnych warunkach wynajmu (zero płaty własnej, 2 lata, przebieg 8k mil/rok, zresztą już dawno przekroczony):
View attachment 9214
View attachment 9215
Choć po prawdzie takiej 'krowy'jak MY nie potrzebuję (a TM3 sedan odpada) i pewnie wybrałbym coś jak niżej zamiast ID.3 (choć byłoby brak matrixów w Bornie, ale HUD może by mnie wyleczył z rozpaczy
):
View attachment 9219
Sorki Teslarze za off-topic, ale Adaś mnie wyciągnął 'do tablicy'...