itguy
Posiadacz elektryka
jaki fotelik zamontowałeś na środku na tym zdjęciu?Tak to wygląda
Ja jednak zaczekam do momentu pozbycia się fotelika.
jaki fotelik zamontowałeś na środku na tym zdjęciu?Tak to wygląda
Ja jednak zaczekam do momentu pozbycia się fotelika.
Przez weekend zrobiłem porównanie wymiarów Tesli Y i mojego obecnego auta - Octavi 3 w kombi i powiem że są praktycznie takie same jeśli chodzi o miejsce z tyłu z minimalną przewagą na korzyść Y bo nie ma tunelu i środkowe miejsce jest szersze o 2 cm. Co z tego wynika? że 3 foteliki da się upchnąć z tyłu, bo mam je upchnięte obecnie - dwa tyłem do kierunku jazdy z drugiej grupy, i jeden do jazdy przodem z 3 grupy.O kurcze. Ja już sobie prawie wmówiłem, że będzie ok z Y. Ale po tym zdjęciu kolegi zaczynam mieć wątpliwości 😀
Sami zobaczcie zdjęcia z S-MAXA dla porównania:
View attachment 9131
View attachment 9132
jaki fotelik zamontowałeś na środku na tym zdjęciu?
W jakim wieku dzieciaki?Ja wymieniam żonie auto na MYLR, obecnie mieścimy się do piątki kombi, ale środkowe miejsce jest nielubiane przez dzieci bo jest tunel i niewygodnie nogi się trzyma. Jechaliśmy próbnie MYLR z fotelikiem i dwoje dzieciaków z tyłu piali, że mega wygodnie, dużo wygodniej niż w piątce (trzeci syn w foteliku jechał). Stwierdzili chłopaki, że środkowe miejsce najlepsze. Nic nie mierzyłem, ani kanapy w piątce ani w tesli, bazuje na opinii dzieci, które jeżdżą z tyłu.
Super, dzięki serdeczne za wiadomość! Fotki możesz wrzucić nawet z niepasującym fotelikiem, zawsze to jakiś punkt odniesienia dla kogoś kto nie widział na żywo MY bo można znaleźć jego wymiary w internecie i mniej więcej zwizualizować jak to wyglądaMam wrażenie, że mamy tutaj trzy warianty w przypadku posiadania 3 dzieci:
- Małe dzieci - 3 foteliki na tylnej kanapie
- Mix - 1 fotelik + 2 już bez fotelika
- Starsze - 3 dzieci na tylnej kanapie, bez fotelików
Miałem ostatnio okazję wnikliwie obejrzeć Y - i tutaj ogromne podziękowania dla @aadamuss. Mogliśmy przymierzyć fotelik, porównać ilość wolnego miejsca z S-Maxem, usiąść w 3 dorosłe osoby z tylu, a finalnie także zrobić solidną rundę po Poznaniu Teslą.
Auto jest megaAle do konkretów:
- przestrzeń bagażowa jest bardzo duża. tutaj spokojnie zmieści się sporo rzeczy. Miejsca po bokach z tyłu + bagażnik z przodu.
- wariant małe dzieci: można wrzucić 3 odpowiednie foteliki i komfortowo przewozić 3 dzieci
- wariant mix: stosując odpowiednio wąski fotelik na środku, da się zapakować pozostałą dwójke po bokach z tyłu. Nie będę wrzucał zdjęć, bo nasz fotelik jest bardzo rozłożysty i totalnie się nie nadaje do takiego setupu.
oczywiście, że w s-maxie, jest więcej miejsca, przez to, że fotele są niezależne. Ale wg mnie da się na to przymknąć oko.
- wariant: dzieci starsze: tutaj obawiam się najbardziej. Tutaj komfort będzie mniejszy niż w s-maxie. Usiedliśmy na chwile w 3 osoby i było kompaktowo. Ale jest zima, grube kurtki, dorosłe osoby, etc. Dzieci jednak są mniejsze i może być tak, że nie będzie to stanowiło dla nich problemu. U mnie 4, 8 i 10 lat, więc do takiego układu jeszcze sporo czasu.
Mam nadzieję, że to trochę pomoże osobom z 3 dzieciaków, które rozważają taką opcję.