Serdecznie dziękuję.Oświadczenie współmałżonka Wnioskodawcy. Zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania.
Nazwa Wnioskodawcy:
............. zamieszkała w ................. przy ulicy ................. PESEL: ..................
Oświadczam, że wyrażam zgodę na zawarcie przez mojego współmałżonka ....................zamieszkałego w ..................... przy ulicy ................., PESEL: .................. Umowy o dofinansowanie Projektu „Mój Elektryk” będącego przedmiotem wniosku o dofinansowanie.
Oświadczam, że wyrażam zgodę na wystawienie przez mojego współmałżonka i wręczenie Narodowemu Funduszowi Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej weksla własnego in blanco z klauzulą „bez protestu” w celu zabezpieczenia roszczeń związanych z zawarciem, wykonaniem, zmianami i wypowiedzeniem wyżej wymienionej umowy dotacji oraz wypełnienie tego weksla zgodnie z deklaracją wekslową.
To jest po prostu niewiarygodneWitam
W piątek dostałem przelew na konto z NFOŚiGW. Mój wniosek był złożony 13 stycznia 2022r. Walka z nimi trwała ponad rok. W tym czasie wykonałem do nich kilkanaście telefonów, wysłałem kilka zapytań pocztą, nawet napisałem skargę do Ministerstwa Środowiska. Umowę podpisałem podpisem kwalifikowanym jakieś 14 dni temu. Około 3 miesiące temu miałem już informację, że wniosek jest rozpatrzony pozytywnie. Po podpisaniu umowy dostałem informację, że pracownik NFOŚiGW skontaktuje się ze mną w celu ustanowienia zabezpieczenia dofinansowania, ale tego nie zrobili tylko po 14 dniach bez weksla przelali pieniądze. Teraz już weksla nie chcą.
Życzę wszystkim oczekującym powodzenia i cierpliwości.
Właśnie zamierzałem napisać, że od jakiegoś czasu cisza w naszych dotacjach, ale jednak coś się dzieje, bardzo wolno ale się dzieje.Dokładnie 11mcy i pieniądze mam na koncie. Bez weksla się obyło.
Myślałem, że nici z dotacji z tytułu faktury zakupu samochodu na osobę prywatną. Szczęśliwie to JDG i po przedstawieniu dokumentów wciągających auto w środki trwałe firmy, przestali się czepiać.
Ja kupiłem auto i złożyłem wniosek w grudniu 2021, więc niewiele mi zostało do dwuletniego okresu trzymania naklejki, a kasy wciąż nie mam.Właśnie zamierzałem napisać, że od jakiegoś czasu cisza w naszych dotacjach, ale jednak coś się dzieje, bardzo wolno ale się dzieje.
A może "oni" mają strajk włoski?To by wiele tłumaczyło, czemu tak długo to trwa.
U mnie za tydzień mija rok od zakupu samochodu, wniosek złożyłem 1-2 czerwca 2022, 9 sierpnia dostałem go do aktualizacji, złożyłem ją 16 sierpnia 2022 (wcześniej był błąd w systemie i nie można było go przesłać). Od tego czasu kompletna cisza.
Właśnie wznawiam polisę na kolejny rok, już pierwszą miałem z cesją na NFOŚiGW. Od wielu miesięcy mam naklejkę "w pogotowiu", oczywiście nakleję ją dopiero w odpowiednim czasie, bo przecież nie będę kłamał, że dofinansowano skoro jeszcze nie dofinansowano.