Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

ttjag

Nowy na Forum
Mam ogromną prośbę... czy mógłby ktoś z Państwa udostępnić "zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania"? Nie mogę nigdzie znaleźć wzorów takiej zgody.

Piernik

Posiadacz elektryka
Oświadczenie współmałżonka Wnioskodawcy. Zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania.

Nazwa Wnioskodawcy:

............. zamieszkała w ................. przy ulicy ................. PESEL: ..................

Oświadczam, że wyrażam zgodę na zawarcie przez mojego współmałżonka ....................zamieszkałego w ..................... przy ulicy ................., PESEL: .................. Umowy o dofinansowanie Projektu „Mój Elektryk” będącego przedmiotem wniosku o dofinansowanie.

Oświadczam, że wyrażam zgodę na wystawienie przez mojego współmałżonka i wręczenie Narodowemu Funduszowi Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej weksla własnego in blanco z klauzulą „bez protestu” w celu zabezpieczenia roszczeń związanych z zawarciem, wykonaniem, zmianami i wypowiedzeniem wyżej wymienionej umowy dotacji oraz wypełnienie tego weksla zgodnie z deklaracją wekslową.

ttjag

Nowy na Forum
Oświadczenie współmałżonka Wnioskodawcy. Zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania.

Nazwa Wnioskodawcy:

............. zamieszkała w ................. przy ulicy ................. PESEL: ..................

Oświadczam, że wyrażam zgodę na zawarcie przez mojego współmałżonka ....................zamieszkałego w ..................... przy ulicy ................., PESEL: .................. Umowy o dofinansowanie Projektu „Mój Elektryk” będącego przedmiotem wniosku o dofinansowanie.

Oświadczam, że wyrażam zgodę na wystawienie przez mojego współmałżonka i wręczenie Narodowemu Funduszowi Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej weksla własnego in blanco z klauzulą „bez protestu” w celu zabezpieczenia roszczeń związanych z zawarciem, wykonaniem, zmianami i wypowiedzeniem wyżej wymienionej umowy dotacji oraz wypełnienie tego weksla zgodnie z deklaracją wekslową.
Serdecznie dziękuję.

elveh

Posiadacz elektryka
Witam
W piątek dostałem przelew na konto z NFOŚiGW. Mój wniosek był złożony 13 stycznia 2022r. Walka z nimi trwała ponad rok. W tym czasie wykonałem do nich kilkanaście telefonów, wysłałem kilka zapytań pocztą, nawet napisałem skargę do Ministerstwa Środowiska. Umowę podpisałem podpisem kwalifikowanym jakieś 14 dni temu. Około 3 miesiące temu miałem już informację, że wniosek jest rozpatrzony pozytywnie. Po podpisaniu umowy dostałem informację, że pracownik NFOŚiGW skontaktuje się ze mną w celu ustanowienia zabezpieczenia dofinansowania, ale tego nie zrobili tylko po 14 dniach bez weksla przelali pieniądze. Teraz już weksla nie chcą.
Życzę wszystkim oczekującym powodzenia i cierpliwości.
To jest po prostu niewiarygodne :( Ale wiem, ze prawdziwe... a wystarczyłoby po prostu pozwolić rozliczyć cały podatek VAT...

acc

Zadomawiam się
Hej,

jestem na etapie uszczegółowiania warunków umowy. Poza danymi oczywistymi które musiałem uzupełnić, mamy:

1) załącznik 4 z klauzulą informacyjną
Ktoś w wątku wpisał że załączył ten ich wzór bez uzupełniania czegokolwiek. No ale potem trzeba uzupełnić, więc chcę to zrobić od razu. Ten dokument jest dwuczęściowy - pierwsza część to "Klauzula informacyjna dla reprezentantów, w tym pełnomocników NFOŚiGW" a druga to "Klauzula informacyjna dla pracowników lub współpracowników NFOŚiGW (osób wskazanych do kontaktu i realizacji umowy)".
Pytanie: czy w obu częściach mam podawać swoje dane?

2) załącznik 6 - "ZAWIADOMIENIE ZAKŁADU UBEZPIECZEŃ O CESJI PRAW DO UBEZPIECZENIA"
To rozumiem dopiero potem się będzie uzupełniać, tak? bo trzeba tam wpisać np. datę zawarcia umowy...

W samej umowie niewiele musiałem uzupełniać - w sumie to chyba tylko dane firmy (nie wiem po co, przecież były we wniosku), wpisałem siebie w tabelce z osobami upoważnionymi do podpisania umowy... no i to chyba wszystko.

Aha, ciekawostka. W zabezpieczeniach jest tylko cesja, sami zmienili weksel na "nie" mimo że na wniosku go zaznaczałem na "Tak".

Jacki3

Nowy na Forum
Dokładnie 11mcy i pieniądze mam na koncie. Bez weksla się obyło.
Myślałem, że nici z dotacji z tytułu faktury zakupu samochodu na osobę prywatną. Szczęśliwie to JDG i po przedstawieniu dokumentów wciągających auto w środki trwałe firmy, przestali się czepiać.

KrzysztofFly

Moderator
Dokładnie 11mcy i pieniądze mam na koncie. Bez weksla się obyło.
Myślałem, że nici z dotacji z tytułu faktury zakupu samochodu na osobę prywatną. Szczęśliwie to JDG i po przedstawieniu dokumentów wciągających auto w środki trwałe firmy, przestali się czepiać.
Właśnie zamierzałem napisać, że od jakiegoś czasu cisza w naszych dotacjach, ale jednak coś się dzieje, bardzo wolno ale się dzieje.;);)
A może "oni" mają strajk włoski? ;);) To by wiele tłumaczyło, czemu tak długo to trwa. ;);)
U mnie za tydzień mija rok od zakupu samochodu, wniosek złożyłem 1-2 czerwca 2022, 9 sierpnia dostałem go do aktualizacji, złożyłem ją 16 sierpnia 2022 (wcześniej był błąd w systemie i nie można było go przesłać). Od tego czasu kompletna cisza.
Właśnie wznawiam polisę na kolejny rok, już pierwszą miałem z cesją na NFOŚiGW. Od wielu miesięcy mam naklejkę "w pogotowiu", oczywiście nakleję ją dopiero w odpowiednim czasie, bo przecież nie będę kłamał, że dofinansowano skoro jeszcze nie dofinansowano.

Piernik

Posiadacz elektryka
Wniosek składany 12.10.2022, po jednym uzupełnieniu dziś dostałem info że został oceniony pozytywnie pod względem formalnym.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Właśnie zamierzałem napisać, że od jakiegoś czasu cisza w naszych dotacjach, ale jednak coś się dzieje, bardzo wolno ale się dzieje.;);)
A może "oni" mają strajk włoski? ;);) To by wiele tłumaczyło, czemu tak długo to trwa. ;);)
U mnie za tydzień mija rok od zakupu samochodu, wniosek złożyłem 1-2 czerwca 2022, 9 sierpnia dostałem go do aktualizacji, złożyłem ją 16 sierpnia 2022 (wcześniej był błąd w systemie i nie można było go przesłać). Od tego czasu kompletna cisza.
Właśnie wznawiam polisę na kolejny rok, już pierwszą miałem z cesją na NFOŚiGW. Od wielu miesięcy mam naklejkę "w pogotowiu", oczywiście nakleję ją dopiero w odpowiednim czasie, bo przecież nie będę kłamał, że dofinansowano skoro jeszcze nie dofinansowano.
Ja kupiłem auto i złożyłem wniosek w grudniu 2021, więc niewiele mi zostało do dwuletniego okresu trzymania naklejki, a kasy wciąż nie mam.