pawel123

Nowy na Forum
No to Tesla namieszała, zaraz będzie wysyp Niro
Też mi się nie wydaje, tak jak innym powyżej. Niro jest dużo bardziej praktyczniejsze od Tesli, wiec do codziennego użytku jest dużo lepsze. Dla niektórych (moja żona) Tesla jest zbyt nowoczesna dlatego nie brałem Tesli. W zasadzie Tesle rozważałbym, jakby trzeba było robić często długie trasy, to wtedy tak, Tesla jest bezkonkurencyjna.

Lupus

Posiadacz elektryka
Wklejałem to już w innym wątku:
Czerwiec 2022 r.:
Niro EV L - 185 000
Tesla Model 3 RWD - 245 000

Dzisiaj:
Niro EV L - 220 000
Tesla Model 3 RWD - 220 000 (albo 206 000 ze stocku)
Tesla Model Y RWD - 230 000

W czerwcu Tesla kosztowała przynajmniej 60 tyś zł (30%) więcej i nie brałem jej wtedy pod uwagę.
Dzisiaj to ta sama półka cenowa.

Maciek525

Zadomawiam się
Wklejałem to już w innym wątku:
Czerwiec 2022 r.:
Niro EV L - 185 000
Tesla Model 3 RWD - 245 000

Dzisiaj:
Niro EV L - 220 000
Tesla Model 3 RWD - 220 000 (albo 206 000 ze stocku)
Tesla Model Y RWD - 230 000

W czerwcu Tesla kosztowała przynajmniej 60 tyś zł (30%) więcej i nie brałem jej wtedy pod uwagę.
Dzisiaj to ta sama półka cenowa.
Ja dziś muszę podjąć decyzję, której się nie spodziewałem.
Niro L z szyberdachem i słupkiem szarym, zamówienie czerwiec, które jest już w PL - 189800 zł vs Tesla Y RWD z wczorajszej promki - 216200 zł.
Ehhhhh osiołkowi w żłoby dano :D
Najlepsze, że tesla dała mi dziś 24h na płatność :D

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Ja dziś muszę podjąć decyzję, której się nie spodziewałem.
Niro L z szyberdachem i słupkiem szarym, zamówienie czerwiec, które jest już w PL - 189800 zł vs Tesla Y RWD z wczorajszej promki - 216200 zł.
Ehhhhh osiołkowi w żłoby dano :D
Jeśli nie użytkujesz tego auta WYŁĄCZNIE w mieście i wokół komina, to chyba wybór jest prosty....
Najlepsze, że tesla dała mi dziś 24h na płatność :D
Pod rygorem anulowania zamówienia?
Bo może pod koniec marca będą lepsze promki.....

electricar

Zadomawiam się
Corolla cross - kupiłem i sprzedałem w oczekiwaniu na niro ev. mogę coś o niej powiedzieć.

Tesla. Piękna cena. Tak jak auta z Chin tylko gdzie to serwisować?? W Berlinie czy Warszawie z terminem 5 msc ??? Idealne rozwiązanie żeby nie mieć auta.

solik

Pionier e-mobilności
ale co tam serwisowac? kabinowy? to nie kia z plynem chlodniczym z krysztalami svarowskiego :)

Cav

Pionier e-mobilności
ale co tam serwisowac? kabinowy? to nie kia
I dlatego trzeba niedoróbki usuwać.
Gdzie jak nie w serwisie?

Kia grzeje prawidłowo na przykład i światła wody nie nabierają, ani kierownice czy dachy nie odpadają.
A płyn chłodniczy do Kii możesz nalać ten sam co do tesli.

solik

Pionier e-mobilności
To licze na jakas awarie bo mam z chin sr+, 30k nalotu i nic sie nie chce zepsuc oprocz skrzypiacego boczka na ktory przyjedzie serwis mobilny do Krakowa :)