Jedź do diagnosty, ja tak zrobiłem bo sobie rozregulowałem bawiac się właśnie tym menu. Podstawiliśny auto pod urządzenie i tutaj jedyny trick jest taki: diagnoscie trzeba powiedzieć, że w trybie serwisowym nie ma szans na sprawdzenie prawidłowo ustawień więc sprawdzaliśmy światła w trybie normalnym po czym pan mówił mi np "lewe do góry w prawo" przestawiłem w serwisowym i sprawdzaliśmy znowu na normalnym.Wydaję mi że prawa strona snopu światła świeci za bardzo do góry. Jak jadę na światłach mijania to widać po znakach że są oświetlone wysoko. Próbowałem wyregulować światła przez menu serwis -> ustawienie świateł ale nie wiem jak to powinno prawidłowo wyglądać.
Jedź na stację diagnostyczną. Przez to, że nie masz możliwości korekcji ustawienia świateł, tylko za każdym razem musisz je ustawiać od początku, to jak nie będziesz miał jakiegoś punktu odniesienia, to ich nie wyregulujesz prawidłowoWydaję mi że prawa strona snopu światła świeci za bardzo do góry. Jak jadę na światłach mijania to widać po znakach że są oświetlone wysoko. Próbowałem wyregulować światła przez menu serwis -> ustawienie świateł ale nie wiem jak to powinno prawidłowo wyglądać.
Próbowałem wyregulować światła przez menu serwis -> ustawienie świateł ale nie wiem jak to powinno prawidłowo wyglądać.
Prawda. W trybie serwisowym ustawiasz światła poziomo (kąt nachylenia wiązki świateł 0). Po wyjściu z menu auto daje odpowiednie nachylenie.tutaj jedyny trick jest taki: diagnoscie trzeba powiedzieć, że w trybie serwisowym nie ma szans na sprawdzenie prawidłowo ustawień
Może być też tak że po UK jeżdżą europejskie auta z kierownicą po lewej stronie, wtedy efekt jak opisuje @nabrUBrzmi jakby w UK światła były ustawione pod inne kraje europejskie ale zamiast oświetlać mocniej pobocze, oświetlają kierowców z naprzeciwka, bo ci jadą po złej stronie drogi. Rozwiązanie jest bardzo proste - trzeba zacząć jeździć po właściwej stronie drogi![]()
Napiszę ponownie - to oni jeżdżą po właściwejBrzmi jakby w UK światła były ustawione pod inne kraje europejskie ale zamiast oświetlać mocniej pobocze, oświetlają kierowców z naprzeciwka, bo ci jadą po złej stronie drogi. Rozwiązanie jest bardzo proste - trzeba zacząć jeździć po właściwej stronie drogi![]()
Po właściwej to było w czasach powszechnej jazdy wierzchem, ale od tego trochę już minęło… a oni ciagle wierzchem jeżdżą 😉Napiszę ponownie - to oni jeżdżą po właściwej![]()