kristof46

Fachowiec
Jeszcze w kwestii Tesli innych marek itd. Owszem można wybrać coś innego ale jak widać inni też maja długie terminy. Niemniej jak mówiłem wcześnie. Nie boli mnie czekanie. Boli to ze ktoś mnie realnie oszukuje. Mówią ze będzie za 2-5 tygodni a po pol roku nadal nie ma. To jest robienie w balona bo jak ktoś już zauważył w tym czasie mógłbym zamówić coś innego. Ba może to coś innego już by jednak było. Podejrzewam ze zależy od marki i modelu.

Michal

Moderator
Jak to jest z tymi autami dostępnymi od ręki? Kiedyś było kup teraz. W chwili obecnej i tak przenosi na stronę z konfiguratorem. Zatem da się kupić takie auto czy to jest juz przypisane??
Jeśli jest dostępne to działa kup teraz, jeśli już się sprzedało, to jeszcze chwilę wisi na liście ale po kliknięciu przenosi na konfigurator.

kristof46

Fachowiec
Tylko że to już było na tym forum nie raz nie dwa. Ktoś nie chce dotrzymać ceny a klienci chcą żeby cena została. Pytanie jak wyglada umowa. Jeśli producent ma możliwość zmiany ceny to nie ma o czym mówić. Jeśli nie i gra nieczysto to również kiepska zagrywka. Niemniej wiadomo chociaż że auta realnie są. W Tesli niby są niby nie ma. Ciekaw jestem ile wynosi rekord oczekiwania na Teslę u nas.
Czytając że ktoś czeka na TYP QS z sierpnia liczę że niedługo modele te wjadą i ja za długo nie poczekam.

Maciek525

Zadomawiam się
Poczytałem trochę o serwisie i boję się myśleć co będzie za kilka miesięcy jak te wszystkie auta zamówione w 1Q zaczną umawiać się na wizyty serwisowe 🙄😁😵‍💫

kristof46

Fachowiec
Może zostawimy już te offtopy i skupimy się na tym co w tym momencie dzieje z naszymi samochodami?

Może osoby które odbierają auta powiedzą jak było? ile to trwała i przede wszystkim jakie usterki zgłosiły?
Jak to co się dzieje? Przecież nikt nic nie wie. O tym też właśnie rozmawiamy. Jeśli chcielibyśmy trzymać się stricte tematu to jedyne posty powinny być o tym ile ktoś ewentualnie już czeka albo info że komuś przydzielili datę. A co do odbioru? Tak jak już ludzie pisali. Generalnie nie ma większych problemów. Oczywiście możesz zgłosić im najmniejszą szczelinę nierówność itd ale czy jest to warte...przy takim natłoku pewnie nie.