bart_zaw

Posiadacz elektryka
w temacie masy przy rejestracji ( u mnie) =
wyciąg z homologacji EC - (pola 13 i 13.2) 1984kg --- (pole 16.1) DMC - 2448kg
oświadczenie producenta (pole 6) 1909kg --- (pole 9) DMC - 2448kg
dowód rej. (pole G) 1984kg --- (pole F.1 i F.2) = DMC 2448kg
A dzisiaj w ramach ciekawostki telefon z leasingu że trzeba poprawić oświadczenie producenta bo do odbioru stałego dowodu będzie potrzebna korekta masy (okazuje się że z dokumentami poszły dwa oświadczenia na 1984kg masy oraz 1909kg) ale rejestracja poszła z tego 1984kg a teraz mam dostarczyć to na 1909kg i chyba będzie dobrze ale zobaczymy ("widełki" z homologacji dla mojego modelu -Y SR 19"- to 1908-1924kg w lou G (masa własna). Jak będzie dalej zobaczymy ale może każdemu kto ma dokumenty i problem z rejestracją to coś pomoże zanim stanie w kolejce i powiedzą że nie zarejestrują.

Piti

Zadomawiam się
A dzisiaj w ramach ciekawostki telefon z leasingu że trzeba poprawić oświadczenie producenta bo do odbioru stałego dowodu będzie potrzebna korekta masy (okazuje się że z dokumentami poszły dwa oświadczenia na 1984kg masy oraz 1909kg) ale rejestracja poszła z tego 1984kg a teraz mam dostarczyć to na 1909kg i chyba będzie dobrze ale zobaczymy ("widełki" z homologacji dla mojego modelu -Y SR 19"- to 1908-1924kg w lou G (masa własna). Jak będzie dalej zobaczymy ale może każdemu kto ma dokumenty i problem z rejestracją to coś pomoże zanim stanie w kolejce i powiedzą że nie zarejestrują.
Mi tesla wysłała 2 oświadczenia z masą własną: jedno 1909 kg, drugie - 1984 kg

W jaki sposób ma twój wpis pomóc ?
Dlaczego mają cofnąć kogoś ?

chlebus

Nowy na Forum
Odbiór MYLR deep blue wczoraj o 17:00. Kilka faktów i wnioski.
1. Oczekiwanie na wydanie auta 2h45min. (licząc od umówionej godziny, bo byłem wcześniej ale auto jechało dopiero do tego niby-Salonu)
2. Pracują tam nawet mili ludzie ale nie mają bladego pojęcia co się dokoła nich dzieje. Od 15:00 czekał człowiek który chciał odebrać swoje auto stojące na parkingu a grupa ćwoków nie była w stanie wstawić go do myjni, wydali go chyba około 18:00 mimo że człowiek ich regularnie wyzywał co 20 min i każdy kolejny obiecywał że się tym zajmie.
3.Człowiek który jest nazywany kierownikiem sprawia wrażenie że wszystkie słowa wypowiadane do niego przelatują przez jego głowę i uderzają o ścianę. Przez 2 3 godziny czekania na auto bawiłem się jak w cyrku
4.Połączenie nowoczesnej myśli techniczno-informatycznej z naszym wschodnioeuropejskim umysłem zupełnie nie działa.
5. AUTO : trochę brudnawe wyjechało z myjni ale tu się nie dowalam. Wszystkie wczoraj z lawety miały około 35-40%baterii. Poza tym naprawdę fajnie wszystko wygląda (produkcja CHRLD), komplet rzeczy w samochodzie ,lakier ok. Niemal wszystko kompensuje prowadzenie: jedzie się bajkowo ale nie o tym ten post. Tak tylko dla przypomnienia po co tu wszyscy przyszliśmy. Miłego testowego dnia Panie i Panowie
6. Miły akcent to zatrudniona przed kilkoma dniami entuzjastka i profesjonalistka Agnieszka Gała- nie krzyczcie na nią, robi co może!!!

Attachments

• IMG_6107.jpg
    IMG_6107.jpg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 25
Last edited:

mariano_italiano

Nowy na Forum
Uwaga!!! Na skutek błędu nie mogę odebrać swojego auta. Podczas rejestracji w piątek uzyskałem odmowę, ponieważ ktoś już w Krakowie tego samego dnia zarejestrował auto o tym numerze VIN.
Szukam tropu - może uda się przyspieszyć sprawę ;)

Jeśli rejestrowaliście auta w Krakowie w piątek - mam prośbę: sprawdźcie czy na dowodzie macie ten sam nr VIN co w zamówieniu. Jeśli nie to proszę o kontakt!

Sprawdzajcie w urzędzie czy Wam dobrze dokumenty wystawili :)
Jest szczęśliwy finał. Coś zostało poprawione w rejestrach. Dziś auto zarejestrowałem i pędzę na 16 po odbiór :)
Obawiałem się, że to dłużej potrwa. Oby wszystko dobrze przy odbiorze ;)

itguy

Posiadacz elektryka
1. Oczekiwanie na wydanie auta 2h45min. (licząc od umówionej godziny, bo byłem wcześniej ale auto jechało dopiero do tego niby-Salonu)
2. Pracują tam nawet mili ludzie ale nie mają bladego pojęcia co się dokoła nich dzieje. Od 15:00 czekał człowiek który chciał odebrać swoje auto stojące na parkingu a grupa ćwoków nie była w stanie wstawić go do myjni, wydali go chyba około 18:00 mimo że człowiek ich regularnie wyzywał co 20 min i każdy kolejny obiecywał że się tym zajmie.
3.Człowiek który jest nazywany kierownikiem sprawia wrażenie że wszystkie słowa wypowiadane do niego przelatują przez jego głowę i uderzają o ścianę. Przez 2 3 godziny czekania na auto bawiłem się jak w cyrku
4.Połączenie nowoczesnej myśli techniczno-informatycznej z naszym wschodnioeuropejskim umysłem zupełnie nie działa.
5. AUTO : trochę brudnawe wyjechało z myjni ale tu się nie dowalam. Wszystkie wczoraj z lawety miały około 35-40%baterii. Poza tym naprawdę fajnie wszystko wygląda (produkcja CHRLD), komplet rzeczy w samochodzie ,lakier ok. Niemal wszystko kompensuje prowadzenie: jedzie się bajkowo ale nie o tym ten post. Tak tylko dla przypomnienia po co tu wszyscy przyszliśmy. Miłego testowego dnia Panie i Panowie
6. Miły akcent to zatrudniona przed kilkoma dniami entuzjastka i profesjonalistka Agnieszka Gała- nie krzyczcie na nią, robi co może!!!
kiedy zamawiałeś?

czy możemy się umówić że ludzie którzy odebrali swoje auta pisali kiedy zamawiali/kiedy odebrali/jaką mają wersję?

Piti

Zadomawiam się
Kfa, aż strach tam jechać po odbiór…

1szy szok! Auto wjechało na lawecie na twoich oczach. Czy jak to było? Kto te terminy ustawia? Co tam się dzieje ?

2gi szok! A ludzie (=my) i tak kupujemy te auta… bo to (chyba) nie auta są złe, to system myślenia rabotnikov s polszy
Aż strach pomyśleć co się dzieje w serwisie, długość oczekiwania na slot, na naprawę, itp. Na zachodzie jest źle, to u nas w polszy musi być masakra. Tylko d. grzyp z jutuba uśmiechnięty i zadowolony.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Mi tesla wysłała 2 oświadczenia z masą własną: jedno 1909 kg, drugie - 1984 kg

W jaki sposób ma twój wpis pomóc ?
Dlaczego mają cofnąć kogoś ?
bo jeżeli dasz złe albo leasingowi przekażesz to z wyższa masą to będzie odmowa rejestracji tak jak to już kilka osób zaliczyło tutaj

Piti

Zadomawiam się
bo jeżeli dasz złe albo leasingowi przekażesz to z wyższa masą to będzie odmowa rejestracji tak jak to już kilka osób zaliczyło tutaj
Nie wiadomo właśnie, która masę własną wybierze sobie urzędas. Mogę przekazać w urzędzie tą niższą, a on się doczepi że jest be.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Z tego wynika, że odbierając trzeba samemu się zorganizować i pierwszą rzeczą jaką zrobić po wejściu do salonu podpiąć się pod słupek. Zanim oni bujną się to już mocno bateria podładuje się.