ypl

Pionier e-mobilności
****a ale jaja, nie chcą zarejestrować, jadę do ząbek...

itguy

Posiadacz elektryka
Ja bym nawet stwierdził że nie czyta bądź nie rozumie OWU.
to prawda, ja czytam tylko jak auto jest coś warte :D jak to jakiś strucel za naście/dziesiąt tysięcy to biorę najtańsze co jest

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ej powiedzcie mi jak to działa w Tesli i w waszych leasingach, dokumenty tj homologacja itp jest wydawana po wpłacie czy przed? Bo mój leasing (mbank czyli mleasing) twierdzi że nie zrobi przelewu jeśli nie dostanie dokumentów...
I tu jest różnica Tesla vs dilerzy. Niestety najpierw kasa, potem wysyłają dokumenty. Nie każdy leasing to akceptuje.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ej powiedzcie mi jak to działa w Tesli i w waszych leasingach, dokumenty tj homologacja itp jest wydawana po wpłacie czy przed? Bo mój leasing (mbank czyli mleasing) twierdzi że nie zrobi przelewu jeśli nie dostanie dokumentów...
Tesla nie wyślę dokumentów bez pieniędzy na koncie. Leasing w większości o tym wiedza dlatego nie każdy pracuje z Tesla

Michal

Moderator
Dokładnie, OWU mówi w jakich przypadkach będzie dopłata z gap, ja jednak uważam, że najlepiej brać dobrą polisę ac ze stałą niezmienna sumą ubezpieczenia przez cały rok.
Tesla nie wyda dokumentów do rejestracji przed wpłatą :p
Przechodziłem przez to samo z PKO Leasing. Żeby zrobili przelew musiałem ja im przelać całość wartości pojazdu, a oni mi to oddali po rejestracji. Dokładnie te same jaja ale to był pierwszy transport w 4Q2020 :p Teraz PKO podobno już normalnie przelewa.

itguy

Posiadacz elektryka
Tesla nie wyda dokumentów do rejestracji przed wpłatą :p
Przechodziłem przez to samo z PKO Leasing. Żeby zrobili przelew musiałem ja im przelać całość wartości pojazdu, a oni mi to oddali po rejestracji. Dokładnie te same jaja ale to był pierwszy transport w 4Q2020 :p Teraz PKO podobno już normalnie przelewa.
Ku@#$, czy w takim razie jest ktokolwiek kto ogarnął leasing w tesli przez mbank? I może potwierdzić że to działa tak jak tesla chce? Może tylko mó doradca nie ogarnia?

Michal

Moderator
Niech się w łeb pukną w tym mBanku... Czego oni się boją? Podobno tylko w Polsce są takie jaja z tymi przelewami. Na zachodzie Tesla wystawia FV i dostaje kasę bez niczego.
No ale co się dziwić - u nas każdy każdego traktuje jak złodzieja, a w szczególności państwo obywateli i firmy klientów :p

itguy

Posiadacz elektryka
Niech się w łeb pukną w tym mBanku... Czego oni się boją? Podobno tylko w Polsce są takie jaja z tymi przelewami. Na zachodzie Tesla wystawia FV i dostaje kasę bez niczego.
No ale co się dziwić - u nas każdy każdego traktuje jak złodzieja, a w szczególności państwo obywateli i firmy klientów :p
No niestety...
dostałem przed chwilą maila z pogróżkami od pani Nicole:

Dzień dobry,

pojazd musi zostać odebrany do jutra wieczorem, w tym celu potrzebujemy potwierdzenia przelewu bankowego jeszcze dziś. Tak aby można było odebrać dokumenty do rejestracji, w przeciwnym razie niestety będziemy musieli wycofać numer podwozia.

Mbank twierdzi, że nie ma szans na przelew dzisiaj (do południa podpisuję umowę, zamówienie ma być wysłane do koło 14)

Michal

Moderator
No niestety...
dostałem przed chwilą maila z pogróżkami od pani Nicole:

Mbank twierdzi, że nie ma szans na przelew dzisiaj (do południa podpisuję umowę, zamówienie ma być wysłane do koło 14)
Napisz, że oczywiście odbierzesz - luz :)