itguy

Posiadacz elektryka
z Lublina planuję pociągiem, ale jak nie wyrobię się to szofera rodzinnego wezmę.

PS. Kontakt mailowy z Tesli, z pytaniem czy się wyrobię - więc kontakt był.
Kontakt to akurat ja oceniam na bardzo dobry, szkoda tylko że taki późny, w moim przypadku zaważył jeden dzień, gdyby odezwali się jeden dzień wcześniej jutro odebrał bym to auto, ale dzwonienie wieczorem (19:30) z wiadomością: jutro opłać auto do południa bo jak nie to damy je komuś innemu jest trochę niepoważne.

itguy

Posiadacz elektryka
W ogóle są to ciekawe rozwiązania - płacisz czekasz dokładnie nie wiesz ile, u innych placisz jak samochód jest już na placu dealera i czeka w zasadzie na wydanie. Tutaj płynął statkiem, leasing zapłacił, zarejestrował i ubezpieczył a on dalej płynie :) co jakby spadł z lawety ?aneksy? nowa rejestracja itp ? Koszta klient czy tesla ?
Dokumenty wydają jak auto jest na placu już i wiedzą że nie zatoneło na pacyfiku, albo nie spadło z lawety pod berlinem :D

itguy

Posiadacz elektryka
Oj to musieli ją schować gdzieś głęboko bo 1.03 wysłali dokumenty do rejestracji, poczekałem chwile i 8.03 została zarejestrowana a odebrałem na drugi dzień po telefonie 18.03 :)
Czyli jak ktoś już tu pisał... "Tesla. Nikt nic nie wie" - hasło reklamowe :D

ypl

Pionier e-mobilności
U normalnego dealera też może spaść z lawety, jest coś takiego jak OC przewoźnika i odszkodowanie i nową furę zamawiasz.

ypl

Pionier e-mobilności
U mnie też miały być dziś dokumenty i miałem z Krakowa do Warszawy jechać odebrać o 17, ale TNT wciaż nie dostarczył dokumentów.
Do mnie przez pomyłkę wczoraj wysłali dokumenty przez TNT, a mam rzut beretem, próbowałem zatrzymać wydanie tych dokumentów u konsultanta TNT oraz dzwoniąc do tesli. Ostatecznie nie udało się i zostały wydane, ale, popisałem z Panią Nicole i załatwiła dla mnie drugą kopię po którą przyjechałem wczoraj o 14stej. Patrząc na dzisiejsze problemy w urzędzie z rejestracją, i to że kurier do teraz się nie pojawił, to widzę, że u mnie mogło być słabo. Więc miałem nosa wczoraj, że walczyłem o te dokumenty.