Ryś

Zadomawiam się
Co tak towarzystwo ucichło? Czekacie na informację od dilera?
Ja mojemu wysłałem rezygnację z zakupu tej nierzetelnej marki! Czekałem prawie 10 miesięcy i żadnych pozytywnych informacji...
Samochód, według zapewnień dilera, miałem otrzymać w grudniu 2022 roku. Nawet gdyby dzisiaj go wyprodukowali, to jeszcze 2 miesiące na transport - daje to rok oczekiwania! Tyle, że nawet ten rok czekania nie jest pewny. Słyszałem o człowieku, który zamówił EV6 we wrześniu 2021 roku i jeszcze czeka!
Przestawili się na czołgi i haubice a samochodów nie ma kto produkować.
Jestem strasznie zawiedzony marką KIA - niepotrzebnie zmarnowałem czas...

Mirrecki

Nowy na Forum
Hejka.
U mnie podobnie - ponad 10 miesięcy czekania i nic. Miał być do końca listopada, może wcześniej.
W przyszłym tygodniu rezygnuje. Jutro jadę zarejestrować nabytą Cuprę Born.
Stracony czas, wcześniej większy wybór.
Nie będę nikomu polecał KIA jako producenta. Samochody, to inna kwestia.

Ryś

Zadomawiam się
Hejka.
U mnie podobnie - ponad 10 miesięcy czekania i nic. Miał być do końca listopada, może wcześniej.
W przyszłym tygodniu rezygnuje. Jutro jadę zarejestrować nabytą Cuprę Born.
Stracony czas, wcześniej większy wybór.
Nie będę nikomu polecał KIA jako producenta. Samochody, to inna kwestia.
Też myślałem o Bornie - fajne auto - ale zniechęciły mnie opinie o elektronice. Ponoć obsługa do bani jak zresztą wszystkich samochodów ze stajni volkswagena. Niby trochę udoskonalili - w Bornie pojawił się jakiś dodatkowy panel do sterowania nawiewami. Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Z tego, co wiem samochody maja od ręki!

Mirrecki

Nowy na Forum
Tak, dlatego brałem. Na starym cenniku jeszcze i z rabatem. To sterowanie dotykowe wszystkim, nie jest za ciekawe, ale... nie ma Niro, a auto trzeba było już zmienić. Coś tam niby popoprawiali w sofcie i ponoć zaczyna to działać normalnie, ale zweryfikuję to już osobiście.

Ryś

Zadomawiam się
Tak, dlatego brałem. Na starym cenniku jeszcze i z rabatem. To sterowanie dotykowe wszystkim, nie jest za ciekawe, ale... nie ma Niro, a auto trzeba było już zmienić. Coś tam niby popoprawiali w sofcie i ponoć zaczyna to działać normalnie, ale zweryfikuję to już osobiście.
Życzę Ci abyś był zadowolony!
Ja, za radą użytkowników forum, jakiś czas temu postanowiłem zrobić dywersyfikację i zamówiłem Jeepa Avengera 1st Edition. Dzięki uprzejmości dilera zrobiłem to na "gębę" bez wpłaty zaliczki. Nie chciałem popełnić drugi raz tego samego błędu co z Niro, którego zamówiłem w ciemno. Później, gdy zobaczyłem go na żywo, to już nie do końca mi się podobał... Jednak pocieszałem się dobrą ceną i czekałem!
Podczas prezentacji Jeepa w połowie marca, mogłem porównać oba samochody na żywo - w tym samym salonie mieli Niro oraz Jeepa.
I mnie i mojej żonie Avenger się spodobał - w zupełności nam wystarczy. Cena (189 700) za dobrze wyposażony samochód też nienajgorsza. Każdy musi sam zdecydować jaki samochód będzie dla niego najodpowiedniejszy.
Mam nadzieję, że obaj nie będziemy żałować!

Mirrecki

Nowy na Forum
Ja, za radą użytkowników forum, jakiś czas temu postanowiłem zrobić dywersyfikację i zamówiłem Jeepa Avengera 1st Edition. Dzięki uprzejmości dilera zrobiłem to na "gębę" bez wpłaty zaliczki. Nie chciałem popełnić drugi raz tego samego błędu co z Niro, którego zamówiłem w ciemno. Później, gdy zobaczyłem go na żywo, to już nie do końca mi się podobał... Jednak pocieszałem się dobrą ceną i czekałem!
Podczas prezentacji Jeepa w połowie marca, mogłem porównać oba samochody na żywo - w tym samym salonie mieli Niro oraz Jeepa.
I mnie i mojej żonie Avenger się spodobał - w zupełności nam wystarczy. Cena (189 700) za dobrze wyposażony samochód też nienajgorsza. Każdy musi sam zdecydować jaki samochód będzie dla niego najodpowiedniejszy.

Też zamówiłem Jeepa awaryjnie. :) Ale się przeciągać zaczęło. Marzec, kwieciec, aktualnie przełom maja i czerwca wiec odpuściłem też Avengera mając w głowie obsuwę z Niro. Chociaż jak go oglądałem, to utwierdziłem się, że jest w porządku i na pewno będzie dobrze służył. Dealer na Połczyńskiej?

Mariano

Nowy na Forum
Co tak towarzystwo ucichło? Czekacie na informację od dilera?
Ja mojemu wysłałem rezygnację z zakupu tej nierzetelnej marki! Czekałem prawie 10 miesięcy i żadnych pozytywnych informacji...
Samochód, według zapewnień dilera, miałem otrzymać w grudniu 2022 roku. Nawet gdyby dzisiaj go wyprodukowali, to jeszcze 2 miesiące na transport - daje to rok oczekiwania! Tyle, że nawet ten rok czekania nie jest pewny. Słyszałem o człowieku, który zamówił EV6 we wrześniu 2021 roku i jeszcze czeka!
Przestawili się na czołgi i haubice a samochodów nie ma kto produkować.
Jestem strasznie zawiedzony marką KIA - niepotrzebnie zmarnowałem czas...
Dramat u mnie to samo....
Byłem wczoraj w salonie, auto nie wyprodukowane I brak w planie produkcyjnym na pierwszą połowę kwietnia 😞
Jeżeli się by teoretycznie wyprodukowało na koniec kwietnia to przyszło by 14 miesięcy od zamówienia.
Ale oczywiście nic nie wiadomo...
Jestem tak wk*****ny na KIA
Masakra!!!

Ryś

Zadomawiam się
Też zamówiłem Jeepa awaryjnie. :) Ale się przeciągać zaczęło. Marzec, kwieciec, aktualnie przełom maja i czerwca wiec odpuściłem też Avengera mając w głowie obsuwę z Niro. Chociaż jak go oglądałem, to utwierdziłem się, że jest w porządku i na pewno będzie dobrze służył. Dealer na Połczyńskiej?
POL-CAR w Poznaniu.

Ryś

Zadomawiam się
Dramat u mnie to samo....
Byłem wczoraj w salonie, auto nie wyprodukowane I brak w planie produkcyjnym na pierwszą połowę kwietnia 😞
Jeżeli się by teoretycznie wyprodukowało na koniec kwietnia to przyszło by 14 miesięcy od zamówienia.
Ale oczywiście nic nie wiadomo...
Jestem tak wk*****ny na KIA
Masakra!!!
Całe szczęście, że są jeszcze inne marki, którym chyba bardziej zależy na kliencie...

radekmas

Zadomawiam się

Święte słowa! Każdy musi dostosować auto do swoich potrzeb. Mój kolega kupił Borna, ja odebrałem w styczniu Niro L+HP. Zamieniliśmy się autami... i obaj stwierdziliśmy, że dobrze wybraliśmy. Tzn. Ani on by się na stałe nie zamienił na moje Niro, ani ja na jego Borna. Także najważniejsze to dobrze wybrać :)