mm-tesla
Posiadacz elektryka
Moje po 500km:
- Zasięg, jazda jak spalinówką - średnio 18kW/100km - szok!
- Nie ładować do więcej jak 90%, bo odzyskiwanie z hamowania nie działa.
- Lusterka są świetne w nocy, widać tylko reflektory, nie oślepiają - wada są małe, nie wiesz co za tobą jedzie, czy dostawczy, czy mondeo, bo widać tylko reflektory
- asystent pasa ruchu jest super, tempomat w mieście to bajka, przypominanie o zielonym lub ruszeniu poprzedzającego samochodu super
- bez znaków czasami sam ustala ograniczenie 50, nie odwołuje ograniczeń po skrzyżowaniu
- bardzo wolno dostosowuje prędkość w dół, np przed ostrym zakrętem (można kliknąć w ekranie na ograniczenie, zrobi to szybciej)
- cisza
- zestaw głośnomówiący na duży plus
- trzyma się na drodze bardzo dobrze
- nie ściąga na kałużach, nawet na asystencie
- mapy trochę słabo kierują na dużych skrzyżowaniach lub jest to dla mnie nieczytelne
- ładowanie na superchargerze - myślałem, że to długo trwa... 20-30min to nie da się zakupów w biedronce zrobić, musiałem przez to ładować do 100%
- nie ogarniam podgrzewania baterii - nie wiem jak to długo musi robić
- brak czujników do parkowana w garażu przodem
- respect na dzielni
- fajnych ludzi można poznać na ładowarkach
- Zasięg, jazda jak spalinówką - średnio 18kW/100km - szok!
- Nie ładować do więcej jak 90%, bo odzyskiwanie z hamowania nie działa.
- Lusterka są świetne w nocy, widać tylko reflektory, nie oślepiają - wada są małe, nie wiesz co za tobą jedzie, czy dostawczy, czy mondeo, bo widać tylko reflektory
- asystent pasa ruchu jest super, tempomat w mieście to bajka, przypominanie o zielonym lub ruszeniu poprzedzającego samochodu super
- bez znaków czasami sam ustala ograniczenie 50, nie odwołuje ograniczeń po skrzyżowaniu
- bardzo wolno dostosowuje prędkość w dół, np przed ostrym zakrętem (można kliknąć w ekranie na ograniczenie, zrobi to szybciej)
- cisza
- zestaw głośnomówiący na duży plus
- trzyma się na drodze bardzo dobrze
- nie ściąga na kałużach, nawet na asystencie
- mapy trochę słabo kierują na dużych skrzyżowaniach lub jest to dla mnie nieczytelne
- ładowanie na superchargerze - myślałem, że to długo trwa... 20-30min to nie da się zakupów w biedronce zrobić, musiałem przez to ładować do 100%
- nie ogarniam podgrzewania baterii - nie wiem jak to długo musi robić
- brak czujników do parkowana w garażu przodem
- respect na dzielni
- fajnych ludzi można poznać na ładowarkach