Ładowanie na SuC oraz ceny

xcszuv

Zadomawiam się
Cześć
Jak wygląda ladowanie na Suc i jakie są obecnie ceny ?.
Kartę mam dodaną do konta jednak limit mam bardzo mały celem bezpieczeństwa. Jak wygląda płatność za ładowanie Suc ? ( np. greenway nie sprawdza stanu limitu karty przy ładowaniu a pobiera opłatę dopiero na koniec.miesiaca)

Last edited:

Michal

Moderator
Ceny sprawdzisz tylko w aucie kręcą się około 2 zł.
Płatność z karty jest ściągana od razu po ładowaniu.
Limit masz chyba większy niż 500 zł :) jeśli tak, to spokojnie wystarczy.

xcszuv

Zadomawiam się
Ceny sprawdzisz tylko w aucie kręcą się około 2 zł.
Płatność z karty jest ściągana od razu po ładowaniu.
Limit masz chyba większy niż 500 zł :) jeśli tak, to spokojnie wystarczy.
Ja mam limit transakcji zmieniany płynnie od 0 co 10 zł. Ustawiam go tylko do płatności w aplikacji mobilnej. Dodatkowo piersza płatność jest zawsze autoryzowana kodem sms( w tym przypadku była to opłata wstępna za samochód) więc przy kolejnych płatnościach schodzi już z automatu pod warunkiem , że pozwala na to limit.
Czyli rozumiem, że przed rozpoczęciem ładowania muszę zmienić limit karty na wyższy niż planowane ładowanie stąd pytanie o cenę .

Michal

Moderator
Za mało chyba masz na głowie :D

STMS

Pionier e-mobilności
profilaktyka ! już raz miałem z tym problem wyciekły dane portalu transakcyjnego. A limit płatności internetowych jest całkowicie oddzielny. więc nie ma z tym problemu
serio - wyciekły dane i pobrali Ci kasę ??? ... zagraj w totka bo chyba jesteś jedyny, któremu coś pobrali i nie oddali

jak się nie szanuje swojego czasu to jest zabawa co 10 zł :ROFLMAO:

Michal

Moderator
Dosłownie w tym tygodniu musiałem zablokować kartę, bo gdzieś wyciekła, ale jedyne co zrobiłem, to nie pozwoliłem na pobranie płatności w aplikacji bankowej kiedy przyszła prośba o potwierdzenie :p
Limit mam chyba na jakieś 2000 zł (nie wiem nawet), a płatność próbowali pobrać z Amazon na jakieś 250 zł.

STMS

Pionier e-mobilności
Dosłownie w tym tygodniu musiałem zablokować kartę, bo gdzieś wyciekła, ale jedyne co zrobiłem, to nie pozwoliłem na pobranie płatności w aplikacji bankowej kiedy przyszła prośba o potwierdzenie :p
Limit mam chyba na jakieś 2000 zł (nie wiem nawet), a płatność próbowali pobrać z Amazon na jakieś 250 zł.
używam kart od 25 lat i nawet składałem ze 2 razy reklamację - wszystko oddali

moje dzieci od 13 roku używają kart [od tego wieku można założyć konto bankowe dziecka] i żadnemu nic nie ukradli a teraz mają 20 i 16 lat

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja polecam revolut, tworzysz tyle kart ile potrzebujesz, w twoim przypadku tworzysz nową wirtualną kartę, dodajesz do wszystkich apek do ładowania i ustawiasz sobie limit.

xcszuv

Zadomawiam się
nie pobrali bo miałem limit :) Potwierdzenie w aplikacji przychodzi raz a że dokonywalem zakupów w portalu to nie wiem jakby to bylo .
Mam sporo suskrypcji np Zfwift a że sezon zimowy skończony to nie muszę pilnować terminów mam limit tylko trzy próby i suskrupcja wygasa . i tyle w temacie . nigdy nie lubiłem podawać numeru karty i autoryzowana transakcji kodem ccv :)

ps. a w totolotka trafiłem 5 :) więc to działa w dwie strony :) szybciej zmieć limit w 30 sek