Ładowanie na Suc oraz ceny

masterolo

Nowy na Forum
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Sprawa wygląda tak, że niby całą trasę 300km (240A2 + 60 wojewódzkimi) Tesla przewiduje, że przejadę. Po prostu chyba zatrzymam sie na Ionity, doładuje tyle ile potrwa przerwa na WC i jazda dalej. To będzie pierwsza jazda elektrykiem, trasą którą od lat pokonuje regularnie i sprawdzę czy da radę ją przejechać bez wielkich zmian.

daniel

Pionier e-mobilności
No jak pierwsza trasa to ja polecam wycieczkę na supercharger, to jest klimat jazdy Teslą 👍😉
Nie mówiąc o tym, że jak nie ma abonamentu na Ionity to cena 2x wyższa niż na SuC. Taki rozstrzał jest szokujący. o_O

krzyss

Pionier e-mobilności
Podróżuje ktoś może A2 pomiędzy Warszawą i powiedzmy Poznaniem? Lepiej jest zjechać na ładowanie na Lućmierz, czy Ionity, na MOPie tym z Shellem? Jak tak patrzyłem na dojazd to z 10min trzeba nadłożyć. Można coś zjeść w Lućmierzu (sobota przedpołudniem)?
Ja czesto, i lepiej jechac 120km/h i nigdzie nie zjezdzac.
Jak nie to chwilke na GW gdzies po trasie.

Pepek

Posiadacz elektryka
Przepraszam ze sie wtrynie w temat, darmowe ale jak? Że dla wszystkich??
Tak, dla wszystkich (ale tam nie są SuC otwarte dla innych marek, więc tylko dla Tesli). Poza Bułgarią darmowa jest też Litwa, Łotwa i Serbia (sprawdzane dziś w apce Tesli na telefonie - tam można sprawdzić cenę ładowania na dowolnym SuC na całym świecie).

XYZ

Fachowiec
Tak, dla wszystkich (ale tam nie są SuC otwarte dla innych marek, więc tylko dla Tesli). Poza Bułgarią darmowa jest też Litwa, Łotwa i Serbia (sprawdzane dziś w apce Tesli na telefonie - tam można sprawdzić cenę ładowania na dowolnym SuC na całym świecie).
Jak to sprawdzasz ?????
Już znalazłem.....dzięki za podpowiedż.

Last edited:

Michal

Pionier e-mobilności

tomA

Fachowiec
ciekawe ze w Grecji też za free :oops: w sumie to mozna prawie darmowy trip zrobic do grecji. Tylko w Hungarach/ Slowacji sie doladowac i wio... Serbia- free, BG-free i Grecja-free...

Wl0di

Zadomawiam się
ciekawe ze w Grecji też za free :oops: w sumie to mozna prawie darmowy trip zrobic do grecji. Tylko w Hungarach/ Slowacji sie doladowac i wio... Serbia- free, BG-free i Grecja-free...
I taki mam plan w to lato :)

krzyss

Pionier e-mobilności
No ja w zeszlym opisywalem, za free Wegry, Rumunia, Bulgaria, w Grecji nie dojechalem do SuC ale byly za free. A wrocilem Ladujac tez za darmo w Serbii (uwaga w Serbii nie dziala intrenet w tesli).

tomA

Fachowiec
No ja w zeszlym opisywalem, za free Wegry, Rumunia, Bulgaria, w Grecji nie dojechalem do SuC ale byly za free. A wrocilem Ladujac tez za darmo w Serbii (uwaga w Serbii nie dziala intrenet w tesli).
Szkoda ze starlinka nie używa tesla do komunikacji bo nie było by takich lagow z internetem przy przekraczaniu granic 🙂

masterolo

Nowy na Forum
Ja czesto, i lepiej jechac 120km/h i nigdzie nie zjezdzac.
Jak nie to chwilke na GW gdzies po trasie.
Jednak ta Tesla jest super:) Prognozuje, że nie dojadę bez ładowania, ale i tak dojechałem i zostało jeszcze 25% (startowalem z 90%). Ona chyba przyjmuje do kalkulacji, że będę leciał 140 całą trasę, a do Strykowa to czasem się 80-100kmh jedzie. Więc na luzie poszło. Dzięki za podpowiedzi.