Ładowanie na SuC oraz ceny

Pepek

Posiadacz elektryka
Przepraszam ze sie wtrynie w temat, darmowe ale jak? Że dla wszystkich??
Tak, dla wszystkich (ale tam nie są SuC otwarte dla innych marek, więc tylko dla Tesli). Poza Bułgarią darmowa jest też Litwa, Łotwa i Serbia (sprawdzane dziś w apce Tesli na telefonie - tam można sprawdzić cenę ładowania na dowolnym SuC na całym świecie).

XYZ

Fachowiec
Tak, dla wszystkich (ale tam nie są SuC otwarte dla innych marek, więc tylko dla Tesli). Poza Bułgarią darmowa jest też Litwa, Łotwa i Serbia (sprawdzane dziś w apce Tesli na telefonie - tam można sprawdzić cenę ładowania na dowolnym SuC na całym świecie).
Jak to sprawdzasz ?????
Już znalazłem.....dzięki za podpowiedż.

Last edited:

Michal

Moderator

krzyss

Pionier e-mobilności
No ja w zeszlym opisywalem, za free Wegry, Rumunia, Bulgaria, w Grecji nie dojechalem do SuC ale byly za free. A wrocilem Ladujac tez za darmo w Serbii (uwaga w Serbii nie dziala intrenet w tesli).

tomA

Posiadacz elektryka
No ja w zeszlym opisywalem, za free Wegry, Rumunia, Bulgaria, w Grecji nie dojechalem do SuC ale byly za free. A wrocilem Ladujac tez za darmo w Serbii (uwaga w Serbii nie dziala intrenet w tesli).
Szkoda ze starlinka nie używa tesla do komunikacji bo nie było by takich lagow z internetem przy przekraczaniu granic 🙂

STMS

Pionier e-mobilności
węgry nie są darmowe teraz .... do tego ten zbójecki VAT 27 % ... 🤬

masterolo

Nowy na Forum
Ja czesto, i lepiej jechac 120km/h i nigdzie nie zjezdzac.
Jak nie to chwilke na GW gdzies po trasie.
Jednak ta Tesla jest super:) Prognozuje, że nie dojadę bez ładowania, ale i tak dojechałem i zostało jeszcze 25% (startowalem z 90%). Ona chyba przyjmuje do kalkulacji, że będę leciał 140 całą trasę, a do Strykowa to czasem się 80-100kmh jedzie. Więc na luzie poszło. Dzięki za podpowiedzi.