Ładowanie na Suc oraz ceny

daniel

Pionier e-mobilności
Co jest? Dzisiaj ładowanie za darmo rozdają w Poznaniu? Widzę, że inne superchargery też tak mają. Co to za promocja?

1693291842768.png

daniel

Pionier e-mobilności
Nice. Do której jest promocja? Co to jest 12a? 12:00 AM? Czyli do północy? To chyba trzeba się dzisiaj gdzieś przejechać. :D

6a8

Posiadacz elektryka
Nice. Do której jest promocja? Co to jest 12a? 12:00 AM? Czyli do północy? To chyba trzeba się dzisiaj gdzieś przejechać. :D
Chyba im fakturowanie padło, albo dziś Elon ma jakieś święto ?
Ciekawe, czy już są kolejki.

daniel

Pionier e-mobilności
Dobra reklama, teraz Wasz ruch GreenWay i Ionity ;-)
No, dzisiaj mało zarobią. :cool:

W sumie dla Tesli to będzie dobry stress test dla sieci ładowarek.

elektryk

Pionier e-mobilności
przy obecnych cenach są w tyle, ale mają DUŻO więcej ładowarek i w dużo lepszych miejscach niż SuC Tesli ;(
Ładowarek to dobre określenie, bo dla GW stacja ładowania zazwyczaj równa się ładowarka z góra dwoma CCS współdzielonymi między sobą.

Używanie GW to loteria, jak trafisz na zajętą ładowarkę to masz pół godziny czekania. Co innego rozładować kolejkę na 4-6 stanowiskach, a co innego na 1-2.

Ionity oczywiście lepiej ale nadal bardzo słabo, ciągłe awarie i małe huby w PL. Jedna stacja SuC w Ząbkach będzie miała niewiele mniej stanowisk niż cała sieć Ionity w Polsce.

Pokaż mi proszę stacje GW lub Ionity w PL z 14 lub więcej stanowiskami, a takie już wiemy że są albo w trakcie otwierania albo w trakcie budowy w PL.

nabrU

Pionier e-mobilności
Jakiegoś oblężenia u siebie na SuC nie widzę (poniżej to co mam w promieniu ok. 60km, w tym Guildford i Reading są 'open to non-Tesla).
Wybieram się na Winchester SuC wieczorem więc zobaczymy czy będzie tłoczno.

Screenshot_2023-08-29-11-01-16-01_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg Screenshot_2023-08-29-11-04-15-24_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg

danielm

Pionier e-mobilności

nabrU

Pionier e-mobilności
No mamy, chociaż Norton Park to nie jest taki 'zwykły' SuC ;). To ekskluzywny położony na 22ha hotel i spa ze swoimi SuC.

danielm

Pionier e-mobilności
No mamy, chociaż Norton Park to nie jest taki 'zwykły' SuC ;). To ekskluzywny położony na 22ha hotel i spa ze swoimi SuC.

mamy to samo w Warszawie, tyle że w parkingu podziemnym -5 ale moja teoria jest taka że to Hotel chciał ładowarkę więc postawili, a że jest publicznie dostępna to nie ma co płakać

Halisep

Fachowiec
Kurde, też patrzę z zazdrością, jakbym miał tak blisko SuC, to na bank bym pojechał się za free doładować, zawsze parę kWh do przodu ;).
Stracić 1,5h dojazdu w dwie strony + sam czas ładowania na to, żeby w najlepszym wypadku (0-100%) naładować się za 100zł?

nabrU

Pionier e-mobilności
Stracić 1,5h dojazdu w dwie strony + sam czas ładowania na to, żeby w najlepszym wypadku (0-100%) naładować się za 100zł?

12 mil do SuC x 2 to raczej nie będzie 1,5h jazdy (ponad połowa tej trasy to autostrada). Poza tym to będzie moje pierwsze ładowanie na SuC bo TM3 mam dopiero 11 dni, więc czemu nie ;)