Ładowanie na Suc oraz ceny

Pepek

Posiadacz elektryka
Stracić 1,5h dojazdu w dwie strony + sam czas ładowania na to, żeby w najlepszym wypadku (0-100%) naładować się za 100zł?
No dlatego mówię - jakbym miał tak blisko jak kolega z UK (<20km), to wtedy bym podjechał, że mam dalej to nie rozważam nawet. :)

Halisep

Fachowiec
Sorki, widziałem tylko to drugie zdjęcie, gdzie zaczynało się od 30 mil

Halisep

Fachowiec
Ja mam SuC 1km od siebie, ale odkąd mam ładowarkę w garażu, to nie chce mi się tam jeździć, pomimo darmowego ładowania w mojej S. Może gdybym nie miał stawki 0,5zł za kWh u siebie...

danielm

Pionier e-mobilności
12 mil do SuC x 2 to raczej nie będzie 1,5h jazdy (ponad połowa tej trasy to autostrada). Poza tym to będzie moje pierwsze ładowanie na SuC bo TM3 mam dopiero 11 dni, więc czemu nie ;)
jak nam w PL stawiali Lućmierz 8 stanowisk to dwukrotnie tam jechałem testować czy już działa mimo że do Łodzi z Bydgoszczy ponad 200km w jedną stronę. lubie jeżdzić Teslą a miałem trochę czasu więc czemu nie.

Gandalf

Pionier e-mobilności
(tryb chwalenia się: ON) Ja w promieniu 5km mam dwa SuC (tryb chwalenia się: OFF),
ale w tej chwili widzę, że sumarycznie tylko jedno stanowisko dostępne.
Czy to promocja, czy transport medyczny? ;-)

Zresztą, te najbliżej mnie są mi najmniej potrzebne, bo liczą się te dopiero 250km+ stąd.

Daro76

Zadomawiam się
Ja dzisiaj skorzystałem w KRK w Bonarce. Też dowiedziałem się z forum :)

Miałem jednak dziwny przypadek - na 4 stanowiska 3 były zajęte. Ja podpiąłem się do czwartego - po podłączeniu komunikat "Przygotowanie do ładowania" a po kilkudziesięciu sekundach komunikat o przerwaniu ładowania. I tak w kółko. Jak zwolniło się inne stanowisko to przeparkowałem do niego i ruszyło od razu. Po chwili na to wcześniejsze stanowisko podjechał inny samochód i tam ruszyło od razu. Ciekawe zjawisko...

elektryk

Pionier e-mobilności
Ten SuC w Krakowie ma obecnie ograniczoną moc, i jak jest full to ledwo zipie, tak 43 kW/stanowisko :-(

Z tego co raportowali użytkownicy to mają problem z jednym stanowiskiem że ponoć kabel się przegrzewa, już coś tam robili (obniżyli moc) ale chyba niestety problem wrócił po dzisiejszej "promce".

Budowa nowego SuC cały czas idzie, budynek podstacji już skończyli, drzwi założyli robią chyba coś w środku, ale już postępów nie będzie widać bo zamknięte z każdej strony.

luki

Posiadacz elektryka
Stracić 1,5h dojazdu w dwie strony + sam czas ładowania na to, żeby w najlepszym wypadku (0-100%) naładować się za 100zł?
Musisz zapytać tych co kwitną na 20kW na Lidlach po kilka godzin. I to w lokalizacjach gdzie na 99% mogą się naładować w nocy w domu (nie ma w pobliżu bloków)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Na codzień niby tak, ale przy takiej akcji jak dziś - mogą się przydać. ;)
Mi by się nie chciało. Owszem, ładowałem się na tych "swoich" superchargerach, ale to dawno temu w czasach gdy jeszcze Ską, Xem jeździłem i to nie dla prądu tylko pogadanek. Pozdrowienia dla wszystkich, których udało mi się w takich okolicznościach przyrody poznać :)

elektryk

Pionier e-mobilności
Mi by się nie chciało. Owszem, ładowałem się na tych "swoich" superchargerach, ale to dawno temu w czasach gdy jeszcze Ską, Xem jeździłem i to nie dla prądu tylko pogadanek. Pozdrowienia dla wszystkich, których udało mi się w takich okolicznościach przyrody poznać :)
No i dlatego jestem zdania, że SuC w galerii handlowej to też dobra lokalizacja bo nie kwitnie się w środku pola na stacji, tylko można zrobić zakupy w miejscu, gdzie jest duży wybór sklepów.

Teslowychopak

Fachowiec
Ja lądowałem się dzisiaj pod Lecrerkiem w Kato i nie musiałem siedzieć w aucie 45 min tylko poszedłem do sklepu rowerowego i szybko zleciało a moc 125KW chyba pokazywało

daniel

Pionier e-mobilności
Teraz jest gorąco na Superchargerach. Poznań najbardziej oblegany. 20 min oczekiwania. Centusie. 😎
Zaraz tam jadę zobaczyć jak to wygląda. 😝

nabrU

Pionier e-mobilności
Winchester Supercharger: na 12 stanowisk V3 zajęte tylko 3 :)

IMG-20230829-205409.jpg

daniel

Pionier e-mobilności
Jak wychodziłem z domu były dwa stanowiska wolne, ale po drodze dostałem ostrzeżenie, żebym rozważył zmianę stacji ładowania na mniej obleganą. Jakby był jakiś wybór. ;)
Straszyło 20 min oczekiwania, ale po mniej niż 5 minutach ktoś wyjechał.
Najbardziej rozbawił mnie kierowca czerwonego Y, który wyjechał i wrócił, żeby nie płacić za parking, bo powyżej 0,5h jest piątak. Ryzykowny ruch, bo ktoś mógł wjechać na jego miejsce, ale się opłacił. Widać, że fachowiec.
Ja postanowiłem przyjąć piątak na klatę, ale okazało się, że byłem tam 1h 1min i skasowało mnie 12. :D zszokowany_nosacz.jpg

Podliczając to zaoszczędziłem 20 złotych tracąc 2h czasu, ale bragging rights zostają do końca życia. I_was_there_lotr_meme.jpg

Chciałbym złożyć podziękowania na ręce pana Elona i pani Rebecci za możliwość udziału w tej historycznej cebuli chwili.

Last edited:

elektryk

Pionier e-mobilności
Jak wychodziłem z domu były dwa stanowiska wolne, ale po drodze dostałem ostrzeżenie, żebym rozważył zmianę stacji ładowania na mniej obleganą. Jakby był jakiś wybór. ;)
Straszyło 20 min oczekiwania, ale po mniej niż 5 minutach ktoś wyjechał.
Najbardziej rozbawił mnie kierowca czerwonego Y, który wyjechał i wrócił, żeby nie płacić za parking, bo powyżej 0,5h jest piątak. Ryzykowny ruch, bo ktoś mógł wjechać na jego miejsce, ale się opłacił. Widać, że fachowiec.
Ja postanowiłem przyjąć piątak na klatę, ale okazało się, że byłem tam 1h 1min i skasowało mnie 12. :D zszokowany_nosacz.jpg

Podliczając to zaoszczędziłem 20 złotych tracąc 2h czasu, ale bragging rights zostają do końca życia. I_was_there_lotr_meme.jpg

Chciałbym złożyć podziękowania na ręce pana Elona i pani Rebecci za możliwość udziału w tej historycznej cebuli chwili.
Ja wydałem w galerii więcej niż bym zapłacił za ładowanie, ale przynajmniej kupiłem to co potrzebowałem i to jeszcze w promocji, więc nie żałuję ;-)

Następna taka okazja z darmowym ładowaniem może nam się przytrafić dopiero jak Elon nam zrobi darmowe ładowanie po wejściu zielonych ludzików zza wschodniego płotu.