2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS

Pabloss

Posiadacz elektryka
Ja również uważam że będzie coraz lepiej. Jak wiecie jestem posiadaczem Tesli od 25 marca 2023 r. więc barrrdzo niedługo. Jeszcze kilka tygodni temu nie wiedzieliśmy jak to będzie działać i czy w ogóle teraz już działa i może (ten system) być pomocny w parkowaniu. Nie zwalnia nas to jednak od zdrowego rozsądku, uważności przy parkowaniu i obserwowaniu lusterek i kamer.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ja również uważam że będzie coraz lepiej. Jak wiecie jestem posiadaczem Tesli od 25 marca 2023 r. więc barrrdzo niedługo. Jeszcze kilka tygodni temu nie wiedzieliśmy jak to będzie działać i czy w ogóle teraz już działa i może (ten system) być pomocny w parkowaniu. Nie zwalnia nas to jednak od zdrowego rozsądku, uważności przy parkowaniu i obserwowaniu lusterek i kamer.
Ja do tego podchodzę tak - skoro człowiek patrząc w kamery może spokojnie zaparkować to nie widzę żadnych przeszkód, żeby mieć bardzo dobry system parkowania oparty o kamery. Dzisiaj była gruba ulewa i po dłuższej trasie wjechałem do garażu - tylna kamerka "niewyraźna", system wirtualnych czujników niedostępny, ale bez problemu na tej niewyraźnej kamerce zaparkowałem nie patrząc w lusterka.

Także wg mnie za jakiś czas temat zniknie z dyskusji, bo zacznie to działać na tyle dobrze w każdych warunkach, że przerzucą starsze samochody z czujnikami na nowy system.

pluto

Pionier e-mobilności
Także wg mnie za jakiś czas temat zniknie z dyskusji, bo zacznie to działać na tyle dobrze w każdych warunkach, że przerzucą starsze samochody z czujnikami na nowy system.

Będą działać na tyle dobrze jak teraz wycieraczki ;)

elektryk

Pionier e-mobilności
Będą działać na tyle dobrze jak teraz wycieraczki ;)
Mam nabite 1k (wiem mało), ale padało trochę i podczas deszczu nie mam zastrzeżeń, a te false positive podczas słonecznego dnia to miałem może dwa razy i za każdym razem pomagał prosty trik - wciśnięcie spryskania szyby, umył sobie i spokój. Coś mu musiało na kamerze siedzieć co go wkurzało. Nie zmienia to faktu że mogliby to jakoś rozwiązać, bo nie każdy wie że tak trzeba. Wg mnie wersja standard powinna olewać brud na kamerze i tylko się aktywować jak widzi mokrą jezdnię i krople na samochodach z przodu.

ypl

Pionier e-mobilności
Ygrek już po aktualizacji softu, ale kobitom nie dogodzisz, źle teselka pokazuje, nie pika, i w ogóle po co to tak jest tutaj inaczej :LOL:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Dzisiaj dostałem 2023.6.11 - wrażenia takie... że wyłapuje krawężniki idealnie, podczas jazdy również - czyżby to później pomagało w FSD?

Czasem głupieje przy skrętach 90 stopni, coś tam piknie bez potrzeby.

Przy bardzo bliskim podjeżdżaniu pod samochód w korku zauważyłem, że "model" samochodu poprzedzającego nie pokrywa się z tym co pokazuje Vision, zapewne są to dwa różne systemy aktualnie. Linia zderzaka poprzedzającego pojazdu rysuje się daleko za modelem.

Pika ok, STOP pokazuje dobrze. Dziś jeszcze testy w garażu przeprowadzę. Słupy na parkingu widzi idealnie.

Asystent parkowania był niedostępny podczas pierwszej jazdy, chyba potrzebuje 20min przed pierwszym użyciem, aby się "zadomowić" w samochodzie na stałe.