TESLA VISION jestem zaskoczony dobrym działaniem

zibizz1

Pionier e-mobilności
Lepiej żeby ostrzegł wcześniej niż później. O tym chciałem napisać. Wg mnie spełnia swoje zadanie. Pika wtedy kiedy ma pikać, nawet wcześniej.
Ostrzegać ostrzega. Pikanie na plus. Dokładność nie musi być super ale fajnie jakby była w zakresie 0 do +80cm a nie plus minus 40cm:ROFLMAO:

Mi te cm pokazane naprawdę nic nie pomagają w codziennej jeździe i tak jeżdżę na czuja. Bardziej pomogłoby mi awaryjne hamowane w zakresie 3-10km/h

Jan2

Zadomawiam się
0fa8ac7f-5083-4777-bc10-0d14afc37e6c.jpeg
Tesla Vision pokazuje takie dwa „cuda” przy wjeździe do garażu.
Odległościomierz przedni przekłamuje ok. 2 x za mało…(Jest w realu ~90cm, pokazuje ~43cm od przeszkody).

Z tyłu pika cały czas, nawet jak kamyszek wystaje…

Chris

Posiadacz elektryka
Niestety ja jestem innego zdania, kompletnie nie mogę zaufać temu systemowi... o ile jeszcze na zewnątrz, przy dobrym świetle działa to jeszcze znośnie, to o tyle u mnie w garażu 240cm szerokości totalna klapa... muszę wjeżdzać tyłem do garażu, bo przodem bez czujników nie mam szans zaparkować 10cm od prawej ściany... ale Vision już przy przekraczaniu szerokiej na 2m bramy garażowej krzyczy stop... mimo że dalej samochód mieści się razem z lusterkami. Mijając stojący przy wjeździe zmiękczacz wody, mijając go na 5cm to dla niego już kolizja.

Dodatkowo jak kamery w słupkach wjadą do garażu to automatycznie jest "ograniczony system". Stojące w garażu opony widzi jako tira...

Tutaj zawiodłem się niestety, o ile widok cofania, kamery są w bardzo dobrej rozdzielczości i bez lusterek jestem w stanie cofnąć na milimetry o tyle pojechać do przodu i zaparkować jak najbliżej prawej ściany to się nie odważę...

Czy może ktoś potwierdzić z samochodem z czujnikami, czy też robi wam w korku 5 m odstępu od poprzedzającego auta?
do d... ta Tesla Vision, ale w garażu to ja sobie zamontowałem dawno temu czujniki i światło led na ścianie, kilka zł, 10 min roboty i masz super precyzyjny system parkowania tyłem każdą taczką, nie tylko Teslą :)

pluto

Pionier e-mobilności
O tam narzekacie a tymczasem niektórzy użytkownicy Tesli tak parkują w swoich garażach :)

1683105012685.png 1683105035552.png