Tesla Model Y - gadżety

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dzisiaj kolejna paczka dotarła.
Ta zaślepka gniazdka nie wchodzi łatwo na miejsce ale jest OK.
Przyszły jeszcze alkantaropodobne okleiny na schowki środkowe ale sam tego nie nakleję wiec montaż poczeka

Attachments

• IMG_9427.jpeg
    IMG_9427.jpeg
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 61
  • IMG_9428.jpeg
    IMG_9428.jpeg
    2,9 MB · Liczba wyświetleń: 62
  • IMG_9429.jpeg
    IMG_9429.jpeg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 61

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Wrzuce już oklepane… MYP powinien być od razu sprzedawany z czarnymi znaczkami…

Attachments

• 95A4BA02-DFA3-4EB6-8B4E-81352BE8354E.jpeg
    95A4BA02-DFA3-4EB6-8B4E-81352BE8354E.jpeg
    3,1 MB · Liczba wyświetleń: 54
  • 00B75B99-8FBE-43F0-8AE0-E8A8B2109138.jpeg
    00B75B99-8FBE-43F0-8AE0-E8A8B2109138.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 53

ypl

Pionier e-mobilności
rozumiem dekielki i nakladki na śruby też z dalekiego wschodu? :)
pytam bo ktoś pisał na fb że z alie są paskudne i dopiero jak kupił te ze sklepu tesli to to jakoś wygląda
ja się zastanawiam nad tymi: https://www.aliexpress.com/item/100...0.682838daW0DVMn&mp=1&gatewayAdapt=4itemAdapt
chociaż tak jak pisze @ypl doceniam łatwość wizyty na myjni, felga pod spodem pewnie brudna ale nic nie widać :D

btw dzisiaj wreszcie miałem czas zamówić dywaniki z EVA, mają być na wtorek. Pani z obsługi powiedziała że do bagażnika będzie dzielona, tak jak pytałem wcześniej. Domyślnie wysyłają całościowe, także trzeba poprosić jeśli ktoś chce w dwóch kawałkach żeby wygodnie korzystać z bagażnika pod podłogą.
Jaki kolor, wzór i jaki kolor obszycia wziąłeś?

ypl

Pionier e-mobilności
Dzisiaj kolejna paczka dotarła.
Ta zaślepka gniazdka nie wchodzi łatwo na miejsce ale jest OK.
Przyszły jeszcze alkantaropodobne okleiny na schowki środkowe ale sam tego nie nakleję wiec montaż poczeka
A jak jakość tej alcantary? Możesz wrzucić jakieś fotki, bo właśnie czekałem aż dostaniesz swoje zamówienie zanim zdecyduje co zamówić. I przede wszystkim czy jest taka sama albo zbliżona do tej co jest w tym miejscu gdzie się telefon kładzie?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ale po co? 🤔
Za każdym razem jak się chcesz ładować wyciągać to, a potem znów zakładać?
Szczerze - brakuje mi takich "koreczków" plastikowych jak w innych autach które zasłaniają gniazdo. Wiem że pewnie woda się tam nie dostaje ale jak myjką ciśnieniową myje samochód to delikatnie omijam gniazdo ładowania. Wierze w pomysły i technologie Elonowe ale wizja projektanta a maszynowa produkcja auta to trochę tak jak z szczelnością frunka - niby jest sucho ale trochę wody mi wpadło. Dołożyłem tą dodatkową uszczelkę i woda pojawia się ale na osłonach wokół frunka a nie w środku.
Ja, dla siebie lepiej się czuję psychicznie że gniazdo jest dodatkowo zabezpieczone - poza tym jak ładujesz pod domem, na dworzu, przez całą noc z samego AC i ten dół zostaje odsłonięty.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
A jak jakość tej alcantary? Możesz wrzucić jakieś fotki, bo właśnie czekałem aż dostaniesz swoje zamówienie zanim zdecyduje co zamówić. I przede wszystkim czy jest taka sama albo zbliżona do tej co jest w tym miejscu gdzie się telefon kładzie?
Będę zaraz przy samochodzie to zrobie kilka fotek - wizualnie nie ma dramatu ale podejrzewam że to czynnik czasu używania będzie najważniejszy.

itguy

Posiadacz elektryka
Jaki kolor, wzór i jaki kolor obszycia wziąłeś?
Bez polotu kolory :D Plaster miodu, grafitowy środek, czarne obszycie. Coś ala fabryczne welurowe dywaniki

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Będę zaraz przy samochodzie to zrobie kilka fotek - wizualnie nie ma dramatu ale podejrzewam że to czynnik czasu używania będzie najważniejszy.
Co do koloru to trochę się odcina od ładowarki ale nie razi to bardzo w oczy bo są oddzielone kawałkiem konsoli. Wymiary spoko, jest nadłowienia materiału żeby zejść po krawędzi w dół do schowka. Myśle ze w tej kwocie nie ma krzywdy. Czy ten droższy zestaw będzie lepszy - nie wiem ale grubszy materiał na pewno nie wejdzie na suwaną klapkę schowka bo już ten na styk słyszę jak dotyka.

Attachments

• IMG_9435.jpeg
    IMG_9435.jpeg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 47
  • IMG_9436.jpeg
    IMG_9436.jpeg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 40
  • IMG_9437.jpeg
    IMG_9437.jpeg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 39
  • IMG_9438.jpeg
    IMG_9438.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 46
  • IMG_9439.jpeg
    IMG_9439.jpeg
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 43
  • IMG_9440.jpeg
    IMG_9440.jpeg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 44
  • IMG_9441.jpeg
    IMG_9441.jpeg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 47

pluto

Pionier e-mobilności
Dla tych co nie mają fabrycznej rolety w modelu Y można ją mieć w formie zwijanej.
Dostępna w sklepie TUTAJ

Roleta Y.jpg