Bardzo mnie zaintrygowaliscie tym darmowym ladowaniem na greenway'u - jako ze mam 100kW obok domu dzis podjechalem sprobowac. Niestety, moja karta forda nie zadzialala - okazuje sie, ze po roku anulowalem wszystkie subskrypcje (w tym ta darmowa), tak na wszelki wypadek aby nikt mi nie zajumał 750zł.
Aktywowalem spowrotem no i pokazuje ze darmowy okres probny jest na 5 lat, oraz ze
był darmowy okres na ionity premium przez rok ale juz wygasł.
Co do tych płatności, no to jestem przekonany ze w teorii to jest płatne, w praktyce niekoniecznie. W pierwszym roku tak jak pare innych osób używałem IONITY kilka razy, i mimo że appka pokazywała normalnie cene 1,5zł to nigdy nic mi nie pobrało - mam normalną kartę kredytową podpiętą.
Testy do przeprowadzenia to:
- Czy pobierze za GreenWay? jeśli tak to chyba problem z nieważna kartą u
@wemar. Słabe jest to, ze w appce forda jest wieksza kwota za kWh niz w GreenWay bez abonamentu...
- Czy pobierze kase na IONITY i jezeli tak to ile (zakladam, ze 3.50 tak jak pokazuje appka)? Jade w przyszlym tygodniu do wawy to sprawdze.
Ogolnie to uwazam ze te ladowania powinny byc platne i bylem mocno zdziwiony ze nigdy mi nie obciazylo ladowania na IONITY. Tak, w stanach do aut dawali darmowe ladowanie na 3 miesiące z limitem kilometrów, ale u mnie sprzedawca wyraznie mówił, ze karta daje darmowy abonament premium na ionity przez rok, a nie ze darmowe ładowanie. Inne rynki, inne modele aut, nawet inne numery VIN przeciez.
Dodatkowo, gdy dzis ponownie wlaczalem darmowa subskrypcje kazalo mi wybrac karte kredytową, z takim wyjasnieniem: