Panowie. Czy ktoś ładował się kartą Forda w Austri, Słoweni i Chorwacji na Ionity?
U nas mam jeszcze free, karty nie odebrałem razem z autem.
Pozdrawiam MichAŁ
W Austrii ściągnie Ci z karty Ford Austria ale tam jest chyba 0,39€ za kWh, wiec przyzwoicie... W Słowenii jeszcze mi się nie zdarzyło nigdy zapłacić, a ładowałem na stacjach Ionity i Petrolu (OneCharge) aktywując kartą BO... W Chorwacji jeszcze się nie ładowałem. W Czechach bywa różnie... jak uda sie odpalić karta to za friko a jak w apce Fordpass to już płacę... 😉 Niestrty Ionity w Czechach po drodze na Wiedeń nue uświadczysz, jest w koerynku Bratysławy, ale po co nadrabiać drogi i placic za kolejną winiete w Słowacji...
Pamiętaj, w Czechach mozesz nie placic winiety wystarczy wysłać zgłoszenie samochodu elektrycznego, potwierdza ci i nie płacisz... To jest bezterminowo, do odwołania... Powinienes miec potwierdzenie zgloszenia przy sobie na wypaeek kontroli. 😉
Jadąc z Warszawy zwykle ładuję się w PL na ostatniej przed granicą szybkiej stacji przy A1 tj. Noxo na Shell w Bełku... - niestety zawsze trzeba sprawdzić czy akurat działa... bo ten Siemens ktorego tam postawili czasami nie widzi sieci... :-/
Jak widzę że nie hula to próbuję w Porcie Radomsko na GW. Tam stoi 2x 140kW, ale w kijowym miejscu, w rogu parkingu i czasami jest zastawiona i nie masz jak podjechać... A GW oczywiście tobie kaze zgłaszać i ścigać...
Później dojeżdżam na Ładowarkę Ionity kolo Wiednia Hochleithen... i tu już płacę
Na tym ladowaniu dojezdzam do Mariboru, a tam masz Ionity Dobrenje Zahod... I znowu nie płacę... generalnie w Slowenii ichsiejszy koncern naftowy Petrol ma swoja siec OneCharge i te ich ladowarki dzialaja z karta BO i jeszcze mo nic nie ściągnęli...
Jeżdżę tą trasa dosc czesto do Triestu, jutro jade kolejny bo 5 raz w tym roku, więc jakbyście jutro na tej trasie widzieli Mustanga Dark Matter Gray na tablicach BIA... To właśnie ja... Chociaż nigdy nie byłem w Białymstoku, a pewnie wypadałoby... 🤣
Jakby nie było, nie wiem jak to działa z tym BO i w sumie nie mam i nie miałem ochoty tego rozkminiać, bo wolałem tego nie dotykać, ale dobrze, że o tym piszecie... Bo dobrze się Was czyta 😁