Ludzie są przeciwni bo trzeba wyjść ze swojej strefy komfortu. To że Pan Janek w garażu nie naprawi DPFa albo Common Raila, tez im się nie podoba. Zamiast skoro świat idzie w tym kierunku to być w czołówce tych którzy ogarniają nową rzeczywistość lepiej mówić za PRLu było lepiej.No w sumie to nie wiem. Świat się zmienia i idzie do przodu czy ludziom się to podoba czy nie. Narzekanie na zasadzie nie bo nie to bezproduktywna strata czasu. Choć może i trochę wiem - to zwykłe narzekactwo bo 'kiedyś to było lepiej'. To samo było przy zmianie konia na samochód spalinowy.
Czy kiedykolwiek jechałeś Teslą dłużej niż 30min? Czy kiedykolwiek w ogóle jechałeś Teslą?Y.
Największy to udziwiona obsługa i paskudny kokpit z wielgachnym telewizorem na środku.
Nie, chodzi o to, że wymagają zmiany przyzwyczajeń. Np. nie zrobię trasy kilkaset km bez konieczności przerwy na ładowanie a przerwę muszę zaplanować tam, gdzie jest ładowarka. Do tego dodatkowe zasady, które może nie są wymagane, ale bywają uciążliwe:Chodzi Tobie o to że inaczej zasilasz je w paliwo?
Czy kiedykolwiek jechałeś Teslą dłużej niż 30min? Czy kiedykolwiek w ogóle jechałeś Teslą?
Tak prostego w obsłudze samochodu to jeszcze nie miałem... a miałem dużo fajnych drogich ICE.
Oglądałeś kiedyś testy Bjorna z wyjazdami do Geilo i zostawianiem auta na noc na srogim mrozie? Nie? Polecam zobaczyć. Absolutnie nic złego z autem się nie dzieje. Dlaczego nie można parkować na słońcu ? xD W ostatnie wakacje Tesla znajomego 2 tygodnie wygrzewała się w Chorwackim słońcu i ku zasmuceniu gawiedzi ani nie wybuchła, ani się nie zapaliłaNie, chodzi o to, że wymagają zmiany przyzwyczajeń. Np. nie zrobię trasy kilkaset km bez konieczności przerwy na ładowanie a przerwę muszę zaplanować tam, gdzie jest ładowarka. Do tego dodatkowe zasady, które może nie są wymagane, ale bywają uciążliwe:
-parkujesz auto latem, najlepiej szukaj miejsca w cieniu.
- parkujesz auto zimą - najlepiej parkuj w garażu.
- zamierzasz auto zostawić na parkingu na kilka tygodni, powinno zostać podłączone
- podgrzewaj baterię zimą przed wyruszeniem, co znowu wymaga podłączenia itp.
Domyślam się, że zasada jest prosta- parkujesz auto, to je podłączaj, ale co w sytuacji, gdy nie mam ładowarki lub miejsca parkingowego z gniazdkiem na wyłączność.
Ludzie stopniowo będą odchodzić od aut spalinowych, ale ludzi nie przekona się zakazami. Bardziej trzeba byłoby skupić się na ułatwieniu korzystania, zwiększeniu punktów ładowania, wzroście zasiegu.
Oglądałeś kiedyś testy Bjorna z wyjazdami do Geilo i zostawianiem auta na noc na srogim mrozie? Nie? Polecam zobaczyć. Absolutnie nic złego z autem się nie dzieje. Dlaczego nie można parkować na słońcu ? xD W ostatnie wakacje Tesla znajomego 2 tygodnie wygrzewała się w Chorwackim słońcu i ku zasmuceniu gawiedzi ani nie wybuchła, ani się nie zapaliła
Nie ma takiego przymusu, ale to jak ze spalinowym, gorący - opary paliwa, BEV możesz trzymać temperaturę w środku zdalnie.Nie, chodzi o to, że wymagają zmiany przyzwyczajeń. Np. nie zrobię trasy kilkaset km bez konieczności przerwy na ładowanie a przerwę muszę zaplanować tam, gdzie jest ładowarka. Do tego dodatkowe zasady, które może nie są wymagane, ale bywają uciążliwe:
-parkujesz auto latem, najlepiej szukaj miejsca w cieniu.
Nie ma takiego przymusu, ale ze spalinowym to nie jest tak? Jeszcze musisz pamiętać by nie mieć letniego diesla bo zatkasz filtr na mrozie.- parkujesz auto zimą - najlepiej parkuj w garażu.
Nie ma takiego przymusu, ZOE stało po miesiąc bez ładowania na mrozie i zero negatywnego efektu.- zamierzasz auto zostawić na parkingu na kilka tygodni, powinno zostać podłączone
Nie ma takiego przymusu, ale przyjemnie wsiąść do ciepłego auta.- podgrzewaj baterię zimą przed wyruszeniem, co znowu wymaga podłączenia itp.
To wyłącznie kwestia infrastruktury, której głównie nie ma w Polsce. Ten kraj żyje przeszłością, "czarnym złotem", "pierwszą konstytucją", "husarią". Kasę z ETSów zamiast inwestować się przepieprza a później płacz że uprawnienia drogie.Domyślam się, że zasada jest prosta- parkujesz auto, to je podłączaj, ale co w sytuacji, gdy nie mam ładowarki lub miejsca parkingowego z gniazdkiem na wyłączność.
Nie ma takiego przymusu, ale przyjemnie wsiąść do ciepłego auta.
Turbo w spalinowce rozgrzewasz i schładzasz? Włączasz silnik wcześniej żeby jak ruszasz blok silnika nie był zimny?Niby nie ma obowiązku podgrzania baterii, ale jakby jest https://www.google.com/amp/s/elektr...go-jest-takie-wazne-wyjasnienie-spis-aut/amp/