EV Challenge

Robsonics

Posiadacz elektryka

Jestem ciekaw tego challenge'u. Takich testów zdecydowanie brakuje, cieszy, że ktoś postanowił zrobić takie porównanie.
Zobaczymy jaki będzie odzew ze strony producentów/dystrybutorów.

Olecki

Pionier e-mobilności
Jesteś w stanie pokazać te wyliczenia dla Astry Electric/e308 kombi?
Dla zdecydowanej większości obecnie produkowanych samochodów dane będą bardzo podobne, co najwyżej trochę będą się różnić % baterii i czas ładowania. Akurat na te dwa modele średnio bym się nastawiał w przyszłości bo ich popularność jest -powiedzmy że niewielka i niełatwo będzie znaleźć używkę. Stellantis tłucze sporo modeli praktycznie na tej samej platformie więc możesz sobie porównać dane, będą bardzo zbliżone.

Ev3

Pionier e-mobilności
ILE??? Ładowałem na 50kW to "wydawała" mi się cena przystępna, ale za to 126+ kW to przeginają
Mnie się już zdarzyło kwota prawie 6 zł za 1 kWh (w innej sieci).
Nie sprawdziłem przed ładowaniem taryfy, tylko odbiłem kartę, zapominając że już nie mam abo ze stała ceną wszędzie....

BTW: GW bez abo jest jeszcze droższy niż orlen.

luki

Pionier e-mobilności
Fakt, ale na GW to zawsze te -5%, a jak wiem, że przepalę to i abo płatny aktywuję. Ja takie porównania zawsze traktuję z przymrużeniem oka, zwłaszcza jak widzę, że ktoś na siłę chce udowodnić swoją tezę.
Chociaż jestem ciekawy co wybierze, bo jednak content z elektrykami się sprzedaje ;)

luki

Pionier e-mobilności
Zawsze, czy tylko z abo?
Zniżka EV Klub Polska.
-5 przy abo darmowym
-10 przy abo płatnym
Trzeba co miesiąc odnawiać (kod rabatowy w apce), ale to jest kilka kliknięć.
Ja i tak na DC ładuję od wielkiego dzwona, więc dla mnie cena nie ma aż takiego znaczenia. Kartę GW wożę i traktuję ją jak zestaw naprawczy, czy gaśnicę... (no dobra kartę użyję częściej)