Jeżeli wg Ciebie tylko szerokie opony powodują tak dobre wyniki to nie mam pytań.
Zaznaczam że TM3 stoi na 235/45R18 więc wg Ciebie powinien mieć wyniki złożone do mustanga.
Dwie rzeczy - szerokość i profil, TM3 ma kapcie szerokie na 235, a MME 225, co nie jest dużą różnicą, ale profil 45 przy MME 65 to prawie przepaść. Można trochę zniwelować większym ciśnieniem w MME, ale różnica nadal będzie mocno wyczuwalna.
W tym sezonie letnie kapcie z pierwszego założenia skończą swój żywot, jak na potrzeby MME, więc następne będą felgi 19 cali i odpowiednie opony. Lepszym wyborem byłyby 20 cali, ale mam obawy co do zasięgu, tym bardziej, że felgi 20 cali poniżej 8,5J raczej się nie uświadczy co przy założeniu pasującej opony 245-265 znacząco odbiłoby się na zasięgach, a i komfort byłby wyczuwalnie gorszy.
W tej chwili na tył pompuję 3 bary i jak dla mnie jest to dobry kompromis.
Wybierz się na tor, zrób kilka kółek zmieniając tylko ciśnienie w kołach i poczujesz w czym rzecz.
Powyżej 1-2h jazdy w każdym aucie kierowanie mi sie nudzi, chcialnym oglądać widoki (w końcu po to tam jadę) bez ryzyka wjechania w barierki lub skoku w przepaść
No, jeśli tak do tego podchodzisz, to wybrałeś złe auto - np. Jaguar cabrio to jest odpowiednie auto na podziwianie widoków, choć ja wolę motocykl, bo jeszcze więcej widać i lepiej czuć trasę.
Malkontencisz, ale chyba to ty łyknąłeś PR na EV i źle wybrałeś auto. Nie bardzo mi też pasuje zestawienie szybkiej jazdy w zakrętach z podziwianiem widoków.