@wtyk Rozumiem Twoje obawy, pisałem podobne posty przed odbiorem.
Okazało się, że póki co samochód rewelacyjny, choć nie bez bolączek. Odbierałem nasz w marcu i nawet jak miałem fanaberię, że lusterko nie do końca pokazuje to co ja chcę to... przyjechał pod mój blok serwisant i mi je wymienił na nowe.
Toyota raczej z takiej obsługi nie słynie. A gdzie mogę napisać opinię tesli, skoro nie jechałem do jej serwisów? I nie ma przeglądów okresowych, więc nikt nie pisze za wiele.
Nie napiszę, że na pewno będzie dobrze, ale przynajmniej się przejedź. Znam camry i to dobry samochód, ale tesla to jest zupełnie inny świat. Przynajmniej dla mnie. Bo dla Ciebie może nie być.
Nie zrażaj się opiniami fanbojów, wszędzie ich pełno i ja też rozumiem syndrom oblężonej twierdzy. Liczba głupot na temat tesli w przestrzeni medialnej jest ogromna. Niemniej tesla nie jest bez winy, nie dalej jak w grudniu była potężna awaria komputerów modelu 3 i ludzie nie dostali żadnej rekompensaty przez miesiące bez sprawnych samochodów.
Ja przez to nie kupiłem tesli w grudniu, a marcu. Dzięki temu mam rocznik 2025 za 5 k zł taniej. Ale dziś miałbym kolejne 15 k zł taniej, więc zawsze warto czekać, tylko szkoda, że nie żyjemy wiecznie...