2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

Piencu

Nowy na Forum
U mnie zrobiło się na całej drodze koło domu z 50km na 20...
Choć roboty są na małym odcinku kilkaset metrów dalej i znaku nie ma
Obstawiam, że u mnie zaczęło działać czytanie znaków.
Ostatnio montowali progi w miejscu gdzie ich nie było. Postawili znak 30 na czas robót i taki też mi przeczytało. Następnego dnia jechałem tam i miałem 20, bo taki był już znak.
Nie przypuszczam, by tak szybko uzupełniali mapy ;-)

chewbacca

Posiadacz elektryka
dziś trasa kosztrzyn - bydgoszcz. wyjechałem z 23% energii, prognoza że dojadę na -4% więc zamiast jechać ekspresówką 122km/h jechałem 108km/h oraz tak jak piszesz, wyłaczone A/C, nawiew na 2jke w trybie manualnym. po 120km zaoszczędziłem 2,5% dzięki wolnej jeżdzie oraz 1,7% na klimatyzacji. zaoszczędziłbym dużo więcej ale stare mapy w tesli na S5 w wielu odcinkach widzą ograniczenie do 100km/h a nawet do 70km/h stąd jeszcze nie do końca dokładnie szacuje takie odcinki. wczoraj jadąc przepisowo całą S5 122km/h wyszło mi że straciłem 4% więcej energii mimo zaoszczędzenia 1,5% dzięki klimie na 21 stopni
Wydaje mi się, że przy takiej różnicy temperatur między dworem a ustawieniem 21st. w aucie, wyłączone A/C nie robi żadnej różnicy. Z tego co wiem (ale mogę się mylić) w momencie gdy potrzeba jest podgrzania powietrza to niezależnie od włączonego/wyłączonego A/C Tesla i tak uruchomi grzanie z pompy ciepła jeśli zajdzie taka potrzeba. Chodzi o ustawienie analogiczne do aut napędzanych sokiem z dinozaurów. Dlatego też u siebie, chcąc uniknąć odpalania pompy ciepła dla powietrza w kabinie, wyłączałem A/C a temp. ustawiałem na LO.

Swoją drogą to pomijając cały hejt na działanie świateł długich czy wycieraczek (jedno i drugie działa tak sobie, zdecydowanie daleko do ideału) to mam wrażenie, że w tesla vision odległość tempomatu ustawiona na 7 jest znacznie mniejsza niż miało to miejsce w przypadku radaru... Co więcej wczoraj po zmroku jestem prawie pewny że Tesla Vision nie zauważyło motocyklisty, do którego dojechałem na ekspresówce (jechał w tym samym kierunku, przede mną tylko wolniej). Długo zwlekałem aż Tesla zacznie hamować i nie wytrzymałem - sam dałem po heblach. Niestety w emocjach nie spojrzałem na ekran czy motocyklista jest widoczny na wizualizacji :p. Eh...

Piencu

Nowy na Forum
Wydaje mi się, że przy takiej różnicy temperatur między dworem a ustawieniem 21st. w aucie, wyłączone A/C nie robi żadnej różnicy. Z tego co wiem (ale mogę się mylić) w momencie gdy potrzeba jest podgrzania powietrza to niezależnie od włączonego/wyłączonego A/C Tesla i tak uruchomi grzanie z pompy ciepła jeśli zajdzie taka potrzeba. Chodzi o ustawienie analogiczne do aut napędzanych sokiem z dinozaurów. Dlatego też u siebie, chcąc uniknąć odpalania pompy ciepła dla powietrza w kabinie, wyłączałem A/C a temp. ustawiałem na LO.

Swoją drogą to pomijając cały hejt na działanie świateł długich czy wycieraczek (jedno i drugie działa tak sobie, zdecydowanie daleko do ideału) to mam wrażenie, że w tesla vision odległość tempomatu ustawiona na 7 jest znacznie mniejsza niż miało to miejsce w przypadku radaru... Co więcej wczoraj po zmroku jestem prawie pewny że Tesla Vision nie zauważyło motocyklisty, do którego dojechałem na ekspresówce (jechał w tym samym kierunku, przede mną tylko wolniej). Długo zwlekałem aż Tesla zacznie hamować i nie wytrzymałem - sam dałem po heblach. Niestety w emocjach nie spojrzałem na ekran czy motocyklista jest widoczny na wizualizacji :p. Eh...
Ja miałem taki przypadek, że jechał przede mną taki stary traktorek bez kabiny... najpierw wykrywał go jako ciężarówkę, nagle zniknął :D i auto zaczęło przyspieszać :D

Piencu

Nowy na Forum
ja tu pisałem o wyświetlaczu, a nie to co widzę :D
Troszkę auto mnie zdziwiło, jak zaczęło przyspieszać wprost na pyrkoczącą przede mną przeszkodę...

tenOr

Posiadacz elektryka
To uczucie kiedy jedziesz jak niedzielny kierowca żeby przyoszczędzić a i tak everything else zżera cały naddatek :)

Attachments

• 91F56E50-A32F-4CED-AADB-33AC0D47B83A.jpeg
    91F56E50-A32F-4CED-AADB-33AC0D47B83A.jpeg
    50,2 KB · Liczba wyświetleń: 44

poochaty

Posiadacz elektryka
To uczucie kiedy jedziesz jak niedzielny kierowca żeby przyoszczędzić a i tak everything else zżera cały naddatek :)
Zazdroszczę szczerze zabawy statystykami.

W moim przypadku jest to uczucie, kiedy widzisz, że zaczyna trafiać do ludzi ciekawy update, zakładasz wątek, czytasz wrażenia i... dalej siedzisz na 28.2 bo Elon nie ma litości.