Obstawiam, że u mnie zaczęło działać czytanie znaków.U mnie zrobiło się na całej drodze koło domu z 50km na 20...
Choć roboty są na małym odcinku kilkaset metrów dalej i znaku nie ma
Wydaje mi się, że przy takiej różnicy temperatur między dworem a ustawieniem 21st. w aucie, wyłączone A/C nie robi żadnej różnicy. Z tego co wiem (ale mogę się mylić) w momencie gdy potrzeba jest podgrzania powietrza to niezależnie od włączonego/wyłączonego A/C Tesla i tak uruchomi grzanie z pompy ciepła jeśli zajdzie taka potrzeba. Chodzi o ustawienie analogiczne do aut napędzanych sokiem z dinozaurów. Dlatego też u siebie, chcąc uniknąć odpalania pompy ciepła dla powietrza w kabinie, wyłączałem A/C a temp. ustawiałem na LO.dziś trasa kosztrzyn - bydgoszcz. wyjechałem z 23% energii, prognoza że dojadę na -4% więc zamiast jechać ekspresówką 122km/h jechałem 108km/h oraz tak jak piszesz, wyłaczone A/C, nawiew na 2jke w trybie manualnym. po 120km zaoszczędziłem 2,5% dzięki wolnej jeżdzie oraz 1,7% na klimatyzacji. zaoszczędziłbym dużo więcej ale stare mapy w tesli na S5 w wielu odcinkach widzą ograniczenie do 100km/h a nawet do 70km/h stąd jeszcze nie do końca dokładnie szacuje takie odcinki. wczoraj jadąc przepisowo całą S5 122km/h wyszło mi że straciłem 4% więcej energii mimo zaoszczędzenia 1,5% dzięki klimie na 21 stopni
Ja miałem taki przypadek, że jechał przede mną taki stary traktorek bez kabiny... najpierw wykrywał go jako ciężarówkę, nagle zniknąłWydaje mi się, że przy takiej różnicy temperatur między dworem a ustawieniem 21st. w aucie, wyłączone A/C nie robi żadnej różnicy. Z tego co wiem (ale mogę się mylić) w momencie gdy potrzeba jest podgrzania powietrza to niezależnie od włączonego/wyłączonego A/C Tesla i tak uruchomi grzanie z pompy ciepła jeśli zajdzie taka potrzeba. Chodzi o ustawienie analogiczne do aut napędzanych sokiem z dinozaurów. Dlatego też u siebie, chcąc uniknąć odpalania pompy ciepła dla powietrza w kabinie, wyłączałem A/C a temp. ustawiałem na LO.
Swoją drogą to pomijając cały hejt na działanie świateł długich czy wycieraczek (jedno i drugie działa tak sobie, zdecydowanie daleko do ideału) to mam wrażenie, że w tesla vision odległość tempomatu ustawiona na 7 jest znacznie mniejsza niż miało to miejsce w przypadku radaru... Co więcej wczoraj po zmroku jestem prawie pewny że Tesla Vision nie zauważyło motocyklisty, do którego dojechałem na ekspresówce (jechał w tym samym kierunku, przede mną tylko wolniej). Długo zwlekałem aż Tesla zacznie hamować i nie wytrzymałem - sam dałem po heblach. Niestety w emocjach nie spojrzałem na ekran czy motocyklista jest widoczny na wizualizacji. Eh...
Mi pobiera bardzo dobrze z robot gdzie jest 40 mimo ze robot juz nie ma za to czesto nie widzi 90..Zauważyłem ostatnio, że auto częściej pobiera mi ograniczenia ze znaków.
Zazdroszczę szczerze zabawy statystykami.To uczucie kiedy jedziesz jak niedzielny kierowca żeby przyoszczędzić a i tak everything else zżera cały naddatek![]()