2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

poochaty

Posiadacz elektryka
Eee tyle błędów! To ja poczekam sobie z tym 28.2. Tak naprawdę to nie chciałem tej aktualizacji ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Już dwa razy moim zdaniem w tej aktualizacji się obraziła na mnie i to bezpodstawnie, jadąc na FSD i to dziwne w tym samym miejscu na S6 (Kołobrzeg - Koszalin). Czerwona kierownica na prostej i zostaje tylko tempomat, do zatrzymania itp.

Mat

Zadomawiam się
To chociaż tempomat Ci został. U mnie we środę jak jechałem z Krakowa do Wawy, na S7 w ogóle nie dało się włączyć ani AP ani tempomatu. Zatrzymanie na siku i się nie zamknęła sama i nie uśpiła, więc do samej Wawy jechałem na nodze :) Odebralem to wręcz jak atak na moj dobrostan. Przerażające jak szybko człowiek się przyzwyczaja do wygody

krzyss

Pionier e-mobilności
To chociaż tempomat Ci został. U mnie we środę jak jechałem z Krakowa do Wawy, na S7 w ogóle nie dało się włączyć ani AP ani tempomatu. Zatrzymanie na siku i się nie zamknęła sama i nie uśpiła, więc do samej Wawy jechałem na nodze :) Odebralem to wręcz jak atak na moj dobrostan. Przerażające jak szybko człowiek się przyzwyczaja do wygody
Ej, ja jechalem w czwartek o 6 rano do Poznania i przez 150km nie moglem wlaczyc tempomatu ani autopilota. Co oni narobili.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwszym razem (wspominałem o tym) zrzuciłem to na brak uwagi. Jeżdżę z ciężarkiem.
Ale dzisiaj nawet miałem paluch na kierownicy i raczej gapiłem się przed siebie

gim-kg

Pionier e-mobilności
Eee tyle błędów! To ja poczekam sobie z tym 28.2. Tak naprawdę to nie chciałem tej aktualizacji ;)
Spokojnie, ja mam ustawione standardową aktualizację i też nie mam jeszcze 2022.36.X. Widocznie jest na Teslę dużo błędów że dostają ją tylko testera z ustawioną aktualizacją „zaawansowane”

Michal

Moderator
Kiedyś na pewno przyśpieszał aktualizację, ale wydaje mi się, że teraz flota jest już tak duża, że tych chętnych do "testowania" nowości jest mnóstwo.Centrala Tesli w EU jest chyba nadal w NL, Bronek FSD, "auto z NL" i dość szybko dostaje nowe wersje - może to jest jakiś klucz.

Darek1

Posiadacz elektryka
No to żeby jeszcze bardziej skomplikować dochodzenie jaki jest algorytm przydzielania aktualizacji, podzielę się swoim doświadczeniem. Mam już 36.2 od około tygodnia, a mam ustawioną standardową aktualizację.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tak jak pisał @Michal ustawienie trybu aktualizacji chyba nie ma już żadnego znaczenia. Ja mam 28.2, a jestem na zaawansowanych.
Mam jutro serwis mobilny (wymiana kierownicy), może fakt serwisu wstrzymuje aktualizację? Zresztą już zaczyna się instalować 40.1!