2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

Mat

Zadomawiam się
Zazdroszczę szczerze zabawy statystykami.

W moim przypadku jest to uczucie, kiedy widzisz, że zaczyna trafiać do ludzi ciekawy update, zakładasz wątek, czytasz wrażenia i... dalej siedzisz na 28.2 bo Elon nie ma litości.
Może się zwiedział i na złość Ci robi ;) a tak serio to zupełnie nieprzewidywalnie te zmiany wchodzą. Dzisiaj w nocy wpadł mi 36.5 dokładnie tydzień po 36.2 i wygląda tylko na poprawkę błędów.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zazdroszczę szczerze zabawy statystykami.

W moim przypadku jest to uczucie, kiedy widzisz, że zaczyna trafiać do ludzi ciekawy update, zakładasz wątek, czytasz wrażenia i... dalej siedzisz na 28.2 bo Elon nie ma litości.
Bo jest duso bledow. Czarny ekran po wejsciu do auta, brak reakcji na klamke.
Potrafi sie auto nie zamknac jak sie od niego odejdzie… ogolnie wstrzymali ta aktualozacje.

danielm

Pionier e-mobilności
Może się zwiedział i na złość Ci robi ;) a tak serio to zupełnie nieprzewidywalnie te zmiany wchodzą. Dzisiaj w nocy wpadł mi 36.5 dokładnie tydzień po 36.2 i wygląda tylko na poprawkę błędów.
taaa, 1sza w nocy obudziło mnie powiadomienie w telefonie, patrze, aktualizacja z .2 do .5

Michal

Moderator
Bo jest duso bledow. Czarny ekran po wejsciu do auta, brak reakcji na klamke.
Potrafi sie auto nie zamknac jak sie od niego odejdzie… ogolnie wstrzymali ta aktualozacje.
Nie zamyka się samo jak otworzysz kartą, aplikacją albo NFC w telefonie. Wtedy trzeba też ręcznie zamknąć.
U mnie też BT coś świruje - już trzy razy parowałem od nowa. Teraz działa idealnie ale zobaczymy jak długo. Ale tylko to, bo reszta działa pięknie.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie zamyka się samo jak otworzysz kartą, aplikacją albo NFC w telefonie. Wtedy trzeba też ręcznie zamknąć.
U mnie też BT coś świruje - już trzy razy parkowałem od nowa. Teraz działa idealnie ale zobaczymy jak długo. Ale tylko to, bo reszta działa pięknie.
Wsiadam do auta z telefonem. Otwiera sie. Odchodze nie zamyka sie. Po 10minutach dostalem info ze sie sam zamknal. Mialem juz tak trzy razy.
Karty nie uzywalem od 3 miesiecy albo lepiej.

Michal

Moderator
Ja też nie używane karty ale jak mi się nie chce otworzyć po BT, to otwieram NFC albo apką ale niestety to powoduje właśnie, że trzeba też zamknąć ręcznie.
Nie wiem czy to kwestia auta, bo niedawno weszła mi też jakaś aktualizacja androida 13 - mam wrażenie, że to od niej.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja też nie używane karty ale jak mi się nie chce otworzyć po BT, to otwieram NFC albo apką ale niestety to powoduje właśnie, że trzeba też zamknąć ręcznie.
Nie wiem czy to kwestia auta, bo niedawno weszła mi też jakaś aktualizacja androida 13 - mam wrażenie, że to od niej.
Jak otwieram apka wsiade i jade i wysiadam to zawsze sie sama zamykala jak oddalilem sie z telefonem. A teraz tak juz mi nie zrobila trzy razy.
No i juz za dwa razy nie chciala sie otworzyc normalnie klamka mi mo ze telefon trzymalem w reku i czekalem z 10 sekund.

Michal

Moderator
No właśnie, bo to oznacza, że najprawdopodobniej zupełnie nie połączył Ci się BT przez całą drogę i dlatego jak wysiadałeś i oddałeś się, to auto tego nie było w stanie wychwycić, bo robi to właśnie na podstawi rozłączania BT.

Bronek

Pionier e-mobilności
Idzie, 36.5. Faktycznie z BT i u mnie dodatkowo z audio były problemy - poziom głośnosci był niesterowalny , ale restart mi to załatwił. Przywykłem, raz tak raz inaczej. To na własne życzenie, bo się z tym zgadzam. Ale czasem wersję ostateczne mają błędy. Tak to jest, mamy dużo i różnie, aw innych Markach albo nie ma albo trzeba jechać.

krzyss

Pionier e-mobilności
No właśnie, bo to oznacza, że najprawdopodobniej zupełnie nie połączył Ci się BT przez całą drogę i dlatego jak wysiadałeś i oddałeś się, to auto tego nie było w stanie wychwycić, bo robi to właśnie na podstawi rozłączania BT.
Jak by sie nie połączył to jak bym pojechał ?
Nie wiem, ale tego nie było a teraz mam taki problem. Zobaczymy po poprawkach jak bedzie.