2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

danielm

Pionier e-mobilności
Ciekawe jak to rozwiążą, bo światła matrycowe nie mają wszystkie egzemplarze. Wymiana na jednolity sprzęt? Dwa branche w oprogramowaniu?
tesla ma już setki różnych konfiguracji niestety/na szczęście. w czasach problemów z elektroniką sprowadzają ją z kąd się da (chipy). co do świateł... z 1,5 roku temu słyszałem plotkę że tesla podpisała umowę z samsungiem na dostawę ich supernajnowszych świateł matrycowych. już wtedy montowali jakieś ale nie samsunga, więc możliwe że samych matryc mają już kilka rodzajów.

Michal

Moderator
Różnica pomiędzy matrycowymi i zwykłymi będzie naprawdę niewielka jeśli chodzi o oprogramowanie - jeśli matrycowe miałby wygasić jakikolwiek segment, to zwykłe się po prostu wyłączą w całości.

Michal

Moderator
U mnie można regulować oddzielnie, więc już dawno nie mam ustawionych fabrycznie :p
W tej chwili, z tego co pamiętam, mam prawą stronę o jedno kliknięcie scrolla wyżej.

danielm

Pionier e-mobilności
tak to powinno wyglądać:

a najlepiej pojechać na stację diagnostyczną i tam zrobią to za 2 dyszki, albo nawet za darmo przy okazji przeglądu:
byłem w zeszłym roku jak na mnie błyskali światłami, za darmo mi sprawdzili, było dobrze. wystarczy wejść w tryb ustawiania świateł na płaskim terenie i się poprawnie wypoziomują same