tesla ma już setki różnych konfiguracji niestety/na szczęście. w czasach problemów z elektroniką sprowadzają ją z kąd się da (chipy). co do świateł... z 1,5 roku temu słyszałem plotkę że tesla podpisała umowę z samsungiem na dostawę ich supernajnowszych świateł matrycowych. już wtedy montowali jakieś ale nie samsunga, więc możliwe że samych matryc mają już kilka rodzajów.Ciekawe jak to rozwiążą, bo światła matrycowe nie mają wszystkie egzemplarze. Wymiana na jednolity sprzęt? Dwa branche w oprogramowaniu?
W przypadku lamp matrycowych nie jest tak, że prawa lampa świeci wyżej. Patrz plamę światła z jednej lampy:Czy światła macie ustawione równo w lini czy prawa strona świeci wyżej/dalej?
tak to powinno wyglądać:Czy światła macie ustawione równo w lini czy prawa strona świeci wyżej/dalej?
byłem w zeszłym roku jak na mnie błyskali światłami, za darmo mi sprawdzili, było dobrze. wystarczy wejść w tryb ustawiania świateł na płaskim terenie i się poprawnie wypoziomują sametak to powinno wyglądać:
a najlepiej pojechać na stację diagnostyczną i tam zrobią to za 2 dyszki, albo nawet za darmo przy okazji przeglądu: