2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

Ja6ek

Zadomawiam się
też szukałem klucza przez wiele miesięcy :) już to gdzieś opisywałem ale jeszcze raz. z reguły dostawałem aktualizacje razem z wszystkimi, auto w garażu pod wifi, ze 2-3 tygodnie nie dostałem nic, napisałem do serwisu czy mogą wypchnąć aktualizację. odpisali że mogą ale aktualizacja czeka sama aż będę pod wifi. w apce nic, poleciałem do garażu i nic, wchodzę w menu oprogramowanie, 2-3 minuty szukało czy coś dla mnie jest i znalazło. nie ma klucza :) mają kilka milionów aut z zupełnie różnymi konfiguracjami. najpierw wypuszczają losowo, potem masowo-losowo, potem resztki
Mają tak dużą dystrybucję że ciężko ogarnąć.. może więc to superkuter DOJO Tesli w swoje bezkresnej sztucznej inteligencji obmyślił swój tajny plan ;)

Jedynie to jest ciekawe, że samo powiadomienie o nowej wersji dostaję tak przypadkowo, samochód podpinam do wifi jedynie aby zapoczątkować aktualizację i przeprowadzić cały proces.

danielm

Pionier e-mobilności
Mają tak dużą dystrybucję że ciężko ogarnąć.. może więc to superkuter DOJO Tesli w swoje bezkresnej sztucznej inteligencji obmyślił swój tajny plan ;)

Jedynie to jest ciekawe, że samo powiadomienie o nowej wersji dostaję tak przypadkowo, samochód podpinam do wifi jedynie aby zapoczątkować aktualizację i przeprowadzić cały proces.
w zeszłym roku większość aktualizacji dostawałem w piątek a raczej w nocy z czwartku na piątek, teraz od kilku miesięcy jest w czwartek wcześnie rano, ostatnia obudziła mnie o 1 w nocy powiadomieniem. w styczniu 2020 wstawilem sobie router LTE do garażu bo nie chciało mi się z telefonem biegać i przez kilka miesięcy nie dostaliśmy nic.

tokwi

Pionier e-mobilności
Nie ma się chyba po co spieszyć, bo to brzmi jakby znowu coś odbierali.
Już nie zaobserwuje, ale możecie mnie oświecić jak AP/EAP zachowywał się przy zwężeniu do tej pory?
2E59B3E8-0647-43A4-AF3B-EB57D2F99791.jpeg

Michal

Moderator
Już nie zaobserwuje, ale możecie mnie oświecić jak AP/EAP zachowywał się przy zwężeniu do tej pory?
W dużym skrócie wariował. Nieraz zmieniał pas samodzielnie, nieraz robił panikę piszcząc i wyłączając się. Cholera wie co tam się mogło stać. Za każdym razem loteria - już chyba lepiej jak będzie w jeden sposób ;)

danielm

Pionier e-mobilności
View attachment 7246
różnie:
- dojeżdzał do końca pasa rozbiegowego, po czym wciskał się na pas po lewej bo innego wyjścia nie miał (z moich testów przeważnie)
- według założeń odpalał lewy kierunkowskaz i sam wjeżdzał na pas autostrady długo przed tym aż się pas skończył (rzadziej no i to nam zabrali pare miesięcy temu)

zgaduje że to konsekwencje tego że zabrali nam autonomiczny zjazd z autostrady. teraz auto prosi o potwierdzenie kierunkowskazem i dopiero wtedy zmienia pas, jak nie zdążysz to przejedzie zjazd z autostrady. przy wjeździe z autostrady nie wolno mu samemu wjechać na autostradę bo tak sobie wymyślili Ci z góry więc pojawią się alarmy i radź sobie sam. czy to jest bezpieczne? wątpię

danielm

Pionier e-mobilności
W dużym skrócie wariował. Nieraz zmieniał pas samodzielnie, nieraz robił panikę piszcząc i wyłączając się. Cholera wie co tam się mogło stać. Za każdym razem loteria - już chyba lepiej jak będzie w jeden sposób ;)
lepiej na pewno nie ale to prawda. z moich testów pas rozbiegowy często traktował jako dojazdowego ślimaka z ograniczeniem do 40km/h jeśli takie było na ślimaku. zamiast się rozpędzać zadowolony jechał sobie 40km/h dalej aż mu się pas rozbiegowy skończył po czym wjeżdzał na autostrade bo innego wyjścia nie było.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie jak włącze FSD po wjeździe takim pasem to potem długo chce zmienić na lewy. Muszę wrzucić prawy kierunkowskaz aby to zlikwidować.
Teraz mijając zjazdy na chwileczke " miga" chęcią zmiany na lewy pas i to zaraz to gaśnie
Przed zmianą po chyba przedostatniej aktualizacji, zmianą wymuszoną przez nasze przepisy, fajnie mi sama pas zmieniała jak jeden się kończył Robila to automatycznie. Teraz wali na barierki, jak nie potwierdzę kierunkiem