Jak to zrobić... wydaje mi się że nie ma polskiego na liście języków nawigacji.U mnie gada po polsku "skręć w drugi zjazdem" czy jakoś tak?
Jak to zrobić... wydaje mi się że nie ma polskiego na liście języków nawigacji.U mnie gada po polsku "skręć w drugi zjazdem" czy jakoś tak?
Może trzeba Elona męczyć na Twiterze. Np. "Kiedy matrixy będą prawdziwymi matrixami?"@Bronek to daj jeszcze tipa na światła i wycieraczki. Może też gdzieś ukryli w menu i trzeba odpowiednią sekwencje kliknięć zrobić żeby działały jak należy. 😀
do problemów z wycieraczkami się zgadzam ale drugim problemem jest ulewny deszcz na autostradzie. wyprzedzasz tira lewym pasem, dostajesz ścianę wody na szybę a wycieraczki sobie wesoło machają po swojemu, jak już go wyprzedzisz to nagle: "o kuwa woda, szybko wycieramy każdą kropelkę do suchego".Zgadzam się, że na tą chwilę, biorąc pod uwagę całokształt, jak dla mnie TM3 to była i jest najlepsza opcja, ale to wcale nie sprawia, żeby nie wymagać więcej.
Jeśli chodzi o wycieraczki, to nie jest tak żle. Z moich obserwacji, problem jest jedynie przy słabym deszczu. Wtedy zdecydowanie za późno reagują. Używam albo przycisku, albo nastawiam na 2-kę, (szybka przerywana). Przy mocniejszym deszczu jest ok. Wydaje mi się, że może być tak, że przy małym deszczu, to za mało kropel dolatuje w obszar widzenia kamery i przez to kamera nie widzi, że ja już nie widzę.
Co do świateł, to też je obniżyłem. Plusy są dwa. 1. Mniej oślepiam innych na krótkich. 2. Automatyczna zmiana świateł z długich na krótkie następuje szybciej. Na tyle, że ręczną zmianę robię na jakieś 20% mijanek (wcześniej na 90% ).
Takie są moje obserwacje. Ale skoro już jest Matrix Ready, to chciałoby się Matrix GoMoże to by rozwiązało wszystkie niedogodności
W takim razie po co byłby tryb regulacji świateł. Dodatkowo kiedyś sam rozregulowalem światła i pojechałem do doagnosty je ustawić. Auto zapamiętuje te ustawienia co sprawdziliśmy na tym śmiesznym urzadzeniu, które wygląda jak stary rzutnik na folie.do problemów z wycieraczkami się zgadzam ale drugim problemem jest ulewny deszcz na autostradzie. wyprzedzasz tira lewym pasem, dostajesz ścianę wody na szybę a wycieraczki sobie wesoło machają po swojemu, jak już go wyprzedzisz to nagle: "o kuwa woda, szybko wycieramy każdą kropelkę do suchego".
Co do poziomowania świateł to poprawcie mnie jeśli się mylę ale tesla automatycznie poziomuje światła za każdym razem gdy wrzucasz bieg. więc wasze obniżenie świateł raczej nic nie daje po prostu poprawnie je wypoziomuje następnym razem. z tego co ja zauważyłem to mam źle wypoziomowane światła gdy zaparkuje na nierównym terenie.
Robi to też podczas jazdy.Co do poziomowania świateł to poprawcie mnie jeśli się mylę ale tesla automatycznie poziomuje światła za każdym razem gdy wrzucasz bieg.
Regulacja świateł mowi autu gdzie jest kąt 0, by do niego mógł automat się odnieść, bo nie wie przecież jak przykręcone są lampy, ani jak daleko świecą.więc wasze obniżenie świateł raczej nic nie daje po prostu poprawnie je wypoziomuje następnym razem.