2022.44.2

daniel

Señor Meme Officer
Jestem na tej aktualizacji i przedwczoraj miałem zdziwko, bo była tylko ikonka ograniczonej rekuperacji. Brakowało świateł. Jak włączyłem ręcznie światła mijania to się pokazały. Na Auto znowu zniknęły.
Tak się składa, że przy wjeździe na osiedle stał policjant, a na Yanosiku wołali, że kontrola prędkości. Patrzył na mnie, ale nie zamachał ręką. Teraz nie jestem pewien czemu świateł nie było. Był ładny, słoneczny dzień, ale chyba Tesla zostawia dzienne w Polsce. 🤨

Edit: pic related.
IMG_20221214_124859~2.jpg

Last edited:

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Ikona symbolizuje jedynie ograniczone hamowanie regeneracyjne.
Jeszcze nie udostępniono aktualizacji, która umożliwi wspomaganie hamowania regeneracyjnego za pomocą hamulców.

Michal

Moderator
Ikona symbolizuje jedynie ograniczone hamowanie regeneracyjne.
Jeszcze nie udostępniono aktualizacji, która umożliwi wspomaganie hamowania regeneracyjnego za pomocą hamulców.
O właśnie, też mi się tak wydaje, bo wczoraj usilnie próbowałem wymusić szary pasek wspomagania hamulcami i za cholerę mi się nie udawało. Miałem 1/3 regeneracji wykropkowaną i więcej nie dało się uzyskać.

Darek1

Posiadacz elektryka
Dzisiaj wyjechałem bez żadnego podgrzewania baterii. Temp zew. -6 C. Indykator się świecił, a samochód jechał gładziutko jak na luzie. Bez kropek był tylko jakiś 1 centymetr linii.
Poza tym zużycie elektronów wskoczyło do niespodziewanych 230Wh/km

Bronek

Pionier e-mobilności
Po raz pierwszy od 3 lat wk... iła mnie w klimatyzacja itp. Zrobili ustawianie a trybie Auto wentylatora na trzy poziomy i mi przyparowalo na ostro szyby. Do tego zauważyłem (mam grzałki nie pompę) że siedzenia grzeją jajka jakby chciały ograniczyć przyrost naturalny, a grzanie kabiny jest dziwne słabsze , dupa gorąca reszta taka sobie..
Muszę chyba się na nowo nauczyć ustawień. Jest inny jakiś algorytm?

kaziwich

Posiadacz elektryka
Po raz pierwszy od 3 lat wk... iła mnie w klimatyzacja itp. Zrobili ustawianie a trybie Auto wentylatora na trzy poziomy i mi przyparowalo na ostro szyby. Do tego zauważyłem (mam grzałki nie pompę) że siedzenia grzeją jajka jakby chciały ograniczyć przyrost naturalny, a grzanie kabiny jest dziwne słabsze , dupa gorąca reszta taka sobie..
Muszę chyba się na nowo nauczyć ustawień. Jest inny jakiś algorytm?
Ej mnie tez zaczely parowac na auto, ale jak mam zamkniety obieg. Wczesniej tak nie bylo. Te 3 poziomy z doopy, najnizszy jest tak wysoki, ze wkurza mnie huczenie wentylatorow.

daniel

Señor Meme Officer
Ej mnie tez zaczely parowac na auto, ale jak mam zamkniety obieg. Wczesniej tak nie bylo. Te 3 poziomy z doopy, najnizszy jest tak wysoki, ze wkurza mnie huczenie wentylatorow.
Mi tak ciągle paruje. Momentalnie jak zamknę obieg. Trochę to dłużej trwa jeśli wyłączę klimatyzację.

Zamykałem obieg kiedy poczułem smród z zewnątrz, ale tak się nie da jechać, bo natychmiast wszystko paruje.