2023.32

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja resetowałem wczoraj bo odbierając auto miałem info że jest nowa wersja a potem to zniknęło i miałem date sprawdzenia 29 września i nic nie przychodziło i nie miałem przycisku do sprawdzenia, w Y na pewno był przycisk i można było raz na 24h go użyć.
Ale normalnie też na luzie.

KrzysztofFly

Moderator
Ale w ten sposób to zwalniał mi od zawsze. Od nowej wersji potwierdzam i u siebie - jak jadę na zwykłym ACC, ale z wyznaczoną trasą w nawigacji i auto zbliża się nie do zakrętu drogi, ale do skrzyżowania, gdzie mam skręcić, to następuje automatyczna redukcja prędkości.
Nie wykluczam, że jest tak jak piszesz. Raczej rzadko jeżdżę po lokalnych drogach na tempomacie, najczęściej robię to w strefie fotoradaru/kontroli prędkości ;). Nie zauważyłem wcześniej tego efektu, a różne próby zachowania samochodu na tempomacie i AP krótko po zakupie robiłem, ucząc się samochodu i jego działania. Po informacji tutaj na forum, że ktoś zauważył takie działanie sprawdziłem to u siebie i również je zauważyłem.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Kluczyk w telefonie cos mi szwankuje… tesla spi i nie chce sie otworzyc i robi to po 10 sekundach.,,
Od zawsze tak mam. Jak auto śpi, muszę włączyć ekran w telefonie i rozwinąć powiadomienie (Android), wtedy po ok 5 sekundach można otworzyć. Mam pełno nagrań Sentry jak ja albo żona podchodzimy do klamki a potem wyciągamy telefon

Michal

Moderator
Praktycznie nigdy tak nie mam - Pixel 5.
Zdarzają się przypadki kiedy nie chce się otworzyć raz na kilka miesięcy, jeśli powtarza się kilka razy zawsze pomaga restart BT albo całego telefonu.
Kiedyś, chyba przy android 13, na początku coś zwalili i chyba 2 tygodnie co chwilę był taki problem ale poprawiło, szybko, bo błąd był androida.

@zibizz1, Jeśli masz taki problem na androidzie, to musisz mieć coś źle w ustawieniach oszczędzania energii przez aplikację albo uprawnieniach. Daj aplikacji Tesla wszystko i będzie ok.

nabrU

Moderator