2023.32

zibizz1

Pionier e-mobilności
No to mnie Tesla nie wpuszcza jak mam takie coś. Musi być "Połączono" a żeby było to czasem muszę zapalić ekran i rozwinąć. Dwa telefony tak mają, wszystkie uprawnienia odblokowne, zezwolenie na działanie w tle itp.
Xiaomi 10 Note i 11 Lite. Tak właściwie auto nie śpi bo głównie jak Sentry jest włączone to tak się dzieje. Żeby jak debil nie stać pod autem to już idąc do niego zapalam ekran, rozwijam powiadomienie, łączy się, wkładam telefon do kieszeni, chwytam klamkę i zawsze działa w ten sposób. Tez uważam że to wina telefonów. Narazie jeszcze dobre więc nie wymieniam.

Attachments

• Screenshot_2023-10-08-00-32-04-510-edit_lockscreen.jpg
    Screenshot_2023-10-08-00-32-04-510-edit_lockscreen.jpg
    106,1 KB · Liczba wyświetleń: 28

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam wrażenie, czy od niedawna nawigacja pokazuje po której stronie ulicy jest punkt docelowy?
Nie trzyma drogi (jedzie kursor obok) potrafi nawet kazać skręcić w lewo, aby wjechac na trasę, chociaż na niej jest. No i znów poraz kolejny powrót do 50 km na 90 w tym moim testowym miejscu.

To wyglada tak jakby kolejne poprawki wersji oprogramowania cofały mapę , co oczywiscie nie ma związku teoretycznie a praktycznie tak juz mialem wielokrotnie.

Z BT bywaly problemy, podobnie z zegarkiem itp. Czasem wylaczenie i wlaczenie BT pomaga. W przypadku np zegarka czesto po aktualizacjach pononwne dodanie auta. W zegarku W telefonie z Androidem i samsungach tylko 3x 5x ? na 5 lat byly problemy. Zawsze po aktualizacjach Tesli. Czesto gdy wsiadalem z pilootem w kieszeni, telefonem i zegarkiem na ręku, Tesla muliła ale z sekundę dwie.
Najbardziej ma problem "czasowy" z smartwachem, bo ten często śpi i Tesla i zegarek

A i ciekawostka pokazuje jak w pilocie jest bateria słaba (komunikat)

Last edited:

Michal

Moderator
Brzmi jakby aplikacja zasypiała.
Wejdź w ustawienia > aplikacje > Tesla.
Tam sprawdź wszystkie ustawienia, a w szczególności sekcje:
  • Bateria (wykorzystanie baterii przez aplikację)
  • Powiadomienia
  • Urządzenia w pobliżu.
Najlepiej pozwól aplikacji robić wszystko i wyłącz wszelkie optymalizacje.

zibizz1

Pionier e-mobilności

Ratt

Posiadacz elektryka
To wina modułu BT w telefonie. Od v5.2 działa OK. Wcześniejsze wersje mają problemy np. z równoczesnym działaniem BT i Wi-Fi jako hotspot.

elektryk

Pionier e-mobilności
U mnie też jest ok, Xiaomi Mi11 oraz Poco F5 Pro, oba na Androidzie 13.
Pixel 6 Pro, kilka razy mi się zdarzyło że kazał przyłożyć telefon do słupka (na ekranie jest taki komunikat jak nie zadziała kluczyk, a otwierasz klamkę) - przyłożenie od razu pomaga, ale dodałem jakieś 2 miesiące temu apkę Tesli do wykluczeń z oszczędzania baterii i od tej pory nie miałem ani razu takiej akcji.